SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğanyol'da Çamurlu Su Akıyor"

0
Güncellendi - 2016-02-16 21:14:04
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanı Av. Sema Altuntaş, Doğanyol’a yaptıkları ziyaret sonrası ilçede gördükleri sıkıntıları dile getirdi.

Altuntaş, Doğanyol ilçesinin büyük sıkıntılarının olduğunu dile getirdiğini belirterek, sıkıntıların arkasında duracaklarını, çözüm noktasında elden gelen her şeyi yapacaklarını ifade etti. BBP Malatya İl Teşkilatı olarak ilçeleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ifade eden Altuntaş “Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Doğanyol İlçemizi ziyaret ettik. Doğanyol’da maalesef bir devlet hastanesi yok. Devlet hastanesi olmadığı için vatandaşlar sağlık ocaklarında zor şartlar altında tedavi olmak zorunda kalıyorlar. Durumu acil olan bir hastanın hastaneye yetiştirilememesi oldukça kuvvetli, bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” diye konuştu.

Altuntaş, Doğanyol’da vatandaşların musluklarından çamurlu su aktığını iddia ederek, “Malatya, Türkiye’nin en güzel su kaynaklarından bir tanesine sahip olmasına rağmen Doğanyol’da su şebekesinin yapılmaması ve gerektiği gibi tamir edilmemesi yüzünden vatandaşların musluklarından çamurlu su akıyor ve maalesef vatandaş bu suyu kullanmak zorunda kalıyor. Orada bulunan su deposu da harabe bir şekilde, bu durum vatandaşın sağlığını son derece olumsuz etkiliyor. Bu konuda da yetkililere sesleniyoruz, lütfen gereken yapılsın” ifadelerini kullandı.

Doğanyol ilçesinde eczanenin bulunmadığını kaydeden Altuntaş “Bu anlamda Malatya Eczacılar Odasına seslenmek istiyorum, eczanenin olmaması ilçede büyük bir eksiklik ve vatandaş maalesef imece usulü birbirinden ilaç alıyor. Vatandaşın sağlığı bu anlamda tehdit altında, acil hastaları için son derece arızi bir durum” dedi.

Doğanyol ilçesinde esnafların yüksek vergiler ödediğini de savunan Altuntaş “İzmir, İstanbul gibi büyük illerin ilçelerinde esnaftan alınan vergi ile Malatya’nın Doğanyol ilçesinde esnaflardan alınan vergi aynı, bu durum da ilçelerimizdeki esnafın belini büküyor. Bu anlamda da vergilerin düşürülmesini talep ediyoruz. Doğanyol’da işsizlik de hat safa da bu da insanları ilçeden göçe mecbur bırakıyor. Bütün bu saydığımız maddeler çok ciddi sıkıntılar, biz BBP olarak bu sorunların arkasında duracağız ve bu sorunların çözümü noktasında elimizden gelen her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız