SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanyol'da Tarımsal Eğitim

0
Güncellendi - 2017-04-18 04:04:07
Doğanyol'da Tarımsal Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “2017 Yılı İlkbahar Dönemi Malatya İli Tarımsal Yayım ve Eğitim” programı kapsamında eğitim çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarımsal Projeler Şube Müdürlüğü tarafından daha önce Darende ve Pütürge ilçelerinde verilen eğitim programlarının bu seferki durağı Doğanyol ilçesi oldu.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre, “2017 Yılı İlkbahar Dönemi Malatya İli Tarımsal Yayım ve Eğitim” programı eğitim çalışmaları kapsamında Doğanyol ilçesindeki mahallelerde yaşayan çiftçilere; kayısı yetiştiriciliğinde toprak işleme, toprak analiz numunesi alma,  gübreleme, sulama, budama, hasat etme, kükürtleme, depolama, pazarlama, ilkbahar ve sonbahar zirai mücadele yöntemleri konularında teorik ve uygulamalı eğitimlerin verildiği kaydedildi.

Tarıma dayalı destekler anlatıldı

Eğitim programı çerçevesinde ayrıca; çiftçilere, bölgesel ve ulusal alanda faydalanılabilecek tarımsal destekler nelerdir? Bu desteklerden nasıl faydalanabilirler?  Tarımsal proje nedir? Tarımsal projeler nasıl yapılır? Proje desteklerinden nasıl faydalanılır? konuları da ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen tarımsal yayım ve eğitim programının talepler doğrultusunda diğer ilçelerde de devam edeceği belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız