SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doğar Doğmaz Yaptırın'

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Sağlık İl Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin, "Topuktan kan alma sağlık için önemlidir" diyerek, "Tarama Testi Ücretsiz Olup; bebeğiniz doğar doğmaz aile hekiminize başvurmanız bebek sağlığı için oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.
Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, 1-9 Haziran Yeni Doğan Tarama Programı Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Bakanlığımız tarafından Ülke genelinde tüm yeni doğanların Konjenital Hipotiroidi ve Fenilketonüri ve Biotinidaz Eksikliği yönünden taramasına yönelik olarak Neonatal Tarama Programı başlatmıştır. Bu program kapsamında her yılın 1-9 Haziran Yeni doğan Tarama Programı Haftası" sürecinde "1 Haziran Uluslararası Fenilketonüri Günü" olarak kutlanmaktadır. Bu günün adlandırılması ile sözkonusu hastalık hakkında farkındalık oluşturmaktır. Erken teşhis ve tedavi ile hastalığa yakalanmış bireyler hayatlarını idame etmektedirler. İlimizde de tüm ulusta olduğu gibi yenidoğan tarama programı sürdürülmekte olup; tüm yenidoğanlardan doğum yaptıkları hastanelerde ya da bağlı aile hekimlerinde 5 damla topuk kanı aldırılması önem arzetmektedir. Unutulmaması gereken bebekte var olan hastalığın erken teşhisi ve tedaviye erken başlama gelecek tüm hayatını olumlu yönde etkileyecektir" ifadelerinikullandı.
Tarama testinin ücretsiz olduğunu belirten Zengin, "Bebeğiniz doğar doğmaz aile hekiminize başvurmanız bebek sağlığı için oldukça önemlidir. Sağlık Müdürlüğü olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızca halkımızın hizmetindeyiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız