SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğaya Bırakılacaklar

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:55:32
Doğaya Bırakılacaklar
A- A+ PAYLAŞ

Yaralı halde bulunan ve tedavileri tamamlanan iki kartal ile bir leylek, Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Malatya’nın çeşitli yerlerinde yaralı halde bulunan iki kartal ile bir leyleğin tedavileri tamamlandı. Kuşlar, tedavilerinin ardından Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü’ne teslim edildi. Bölge Müdürlüğü’ne ait tesislerde bir süre gözetim altında tutulacak olan kuşlar, daha sonra yaralı olarak bulundukları yerlerde doğaya bırakılacak.

Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, kuşların son durumlarına göre doğaya bırakılıp bırakılmayacaklarına karar vereceklerini ifade ederek, “Yaralı kartallarımız ile leyleğimizin tedavileri bilgimiz dahilinde tamamlandı. Şuanda birinci aşamayı atlattık. Kuşlarımızın tedavileri tamamlandı. İki kartal ve bir leyleği teslim aldık. Kuşların alıştırma voliyerlerimizde, teknik elemanlar tarafından uçabilirlik durumları gözden geçirilecek. Herhangi bir sıkıntı olmazsa ise bu kuşlar, yaralı halde bulundukları bölgelerde doğaya bırakılacaktır. Kartallarımız için bir sıkıntı yok ama leyleklerin göç mevsimi geçti. Leyleğimiz büyük, göç yolunu bulacağını düşünüyoruz” dedi.

Veteriner hekim Şahin Erşan ise uzun bir tedavi döneminin ardından leyleğin iyileştirildiğini belirterek, “Leylek, Dilek Külümağara Köyü’nde elektrik tellerine çarpmış ve kanadı kırılmıştı. Bir aylık bir tedavi döneminin ardından leyleğimizi iyileştirdik. Artık doğaya salma vakti geldi. Leyleğimizi Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğüne teslim ettik” diye konuştu.

Malatya Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Uğur da dernek olarak yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, “Dernek olarak kuruluşumuzun ikinci yılındayız. Dernek olarak faaliyetlerimiz sürekli devam ediyor. Gerek eğitimler gerekse de seminerlerimizle vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz” şeklinde konuştu.

Uğur, yaz aylarında birçok vakaya müdahale ettiklerini kaydederek, şunları söyledi:

“Yaz ayı içerisinde vatandaşlarımız çeşitli bölgelerden bizleri arayarak ihbarlarda bulundular. Bizde bu vakalara müdahale ettik. Yaralı halde alınan kuşlar, tedavileri tamamlandıktan sonra tekrar doğaya bırakılıyor.”

 

Uğur, hayvan sevgisi ve hayvanların korunmasıyla ilgili okullarda seminer düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız