SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğduğu İlçede..

A- A+ PAYLAŞ

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili ve eşi Selva Balkan Marsili (alttaki fotoğrafta sağ başta), Malatya'nın Doğanşehir ilçesini ziyaret etti.

Babasının doktorluk yaptığı Doğanşehir'de doğan Selva Balkan Marsili'nin 2 aylıkken ilçeden ayrıldığı öğrenildi. Marsili'nin İtalya Filolojisi okuduğu, daha sonra tanıştığı İtalya Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili ile evlendiği öğrenildi.

Marsili çifti, Malatya Kültür veTurizm Müdürü Derviş Özbay ile birlikte Doğanşehir Belediye Başkanı Hanifi Bayram'ı makamında ziyaret etti. Görüşmede Bayram, Büyükelçi Carlo Marsili'ye "Sizi Doğanşehir'de görmekten büyük mutluluk duyduk, bizlere onur verdiniz" dedi.

İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili de, "Eşim Doğanşehir doğumlu. Bu vesile ile eşimin doğduğu yer olan Doğanşehir'i görmeyi çok arzu ediyorduk" şeklinde konuştu.

İlçedeki tarım faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Başkan Hanifi Bayram, Doğanşehir'de başta elma ve kayısı olmak üzere pancar ve sebze yetiştiğini belirterek Büyükelçi'ye Doğanşehir'de üretilen elma ve üzümden ikram etti. Elmanın çok güzel olduğunu söyleyen büyükelçi Marsili, Türkiye'nin Almanya ve Rusya'dan sonra en çok İtalya ile ticaret yaptığını belirterek yıllık 20 milyar dolar ticaret hacmi bulunduğunu söyledi.

Carlo Marsili, elma ihracatı ile ilgili talep gelmesi halinde yardımcı olacağını da belirterek, "Doğanşehir'in bizim için büyük bir önemi var. Eşimin Doğanşehir doğumlu olması ve özellikle Belediye Başkanı Hanifi Bayram ile aynı yılda doğması bizim için önemlidir. Burada iyi elma yetiştirildiğini ve çok lezzetli oluğunu gördüm. Bu elmaların İtalya'ya ihracatı konusunda büyükelçilik olarak sizlere yardımcı olabiliriz" dedi.

İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili'nin eşi Selva Balkan Marsili, yaptığı konuşmada, "Babam Dr. İrfan Balkan 1948-1950 yıllarında Doğanşehir'de hükümet tabibi olarak görev yaptı. Ben de 1950 yılında burada dünyaya gelmişim. Yaklaşık 1-2 aylık iken babamın tayini Doğanşehir'den başka bir yere çıkınca biz de buradan ayrılmışız. Bir daha doğduğum yer olan Doğanşehir'i göremedim. Hep içimde bir arzu olarak kaldı. Kısmet bugüneymiş. Malatya'ya gelişimizin nedeni, tarihi Aslantepe'de yapılan kazı çalışmalarının başkanlığını yürüten Prof. Marcella Frangıpane'ye İtalyan hükümetinin en büyük ödülü olan İtalya Devlet Nişanı'nı takdim etmek. İyi ki de gelmişiz. Doğduğum yere gelmek ve buraları görmek bana mutluluk verdi" diye konuştu.

İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili, eşi Selva Balkan Marsili, Malatya Turizm ve Kültür Müdürü Derviş Özbay ve Doğanşehir Belediye Başkanı Hanifi Bayram, görüşmenin ardından ilçe merkezinde bir yürüyüş yaptı. Selva Balkan Marsili, 1948-1950 yıllarında hükümet binası olan ve şimdi ise harabeye dönüşen evin resimlerini çekerken çok duygulandığını söyledi.

İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili ve eşi Selva Balkan Marsili, daha sonra Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay'ı makamında ziyaret etti. Atay, Büyükelçi ve eşini Doğanşehir'de ağırlamanın onur verici olduğunu söyledi. Konuklarına Doğanşehir kayısısı ve çiçek hediye eden Atay'a, Carlo Marsili de Türkiye'deki kazı çalışmaları ile ilgili İtalya Büyükelçiliği tarafından hazırlanan kitabı hediye etti.

Daha sonra Sürgü Takaz'da Doğanşehir'in su kaynağını inceleyen Büyükelçi ve beraberindekilere yemek verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız