SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğduğu Sokağa Adı Verildi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi’nin, Ferhadiye Mahallesi Çocuk Sokağı’na, İstanbul'da ikamet eden Malatyalı hayırsever işadamı Abdulkadir Eriş’in ismini vermesinin ardından, 25 Kasım Cuma günü, bu sokakta tabela asma töreni düzenlendi.

Törene Belediye Başkanı H.Cemal Akın ve işadamı Abdulkadir Eriş’in yanı sıra, Defterdar Fikret Ünal, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Aliseydi Yücekaya, Hacı Bektaşı Veli Dernek Başkanı Hasan Meşeli, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Şirket Genel Müdürleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehter Takımı’nın konseriyle başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende daha sonra konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı sokağa ismi verilen hemşehrimiz hayırsever işadamı Abdulkadir Eriş yaptı. Eriş konuşmasında Malatya Belediyesi’nin kendi ismini doğup, büyüdüğü sokağa vermekle çok mutlu ettiğini, onore olduğunu belirterek, Başkan Akın ve Meclis Üyelerine teşekkür etti.

Eriş konuşmasında özetle şunları söyledi: “Burada doğduk, büyüdük. Bu sokak, bizim sokağımızdı, akşam yemekten sonra tahta kaşığı bırakıp köşedeki elektrik direğinin altında toplanırdık 30 – 40 kişi, hep birlikte 'gözyummaç' oynardık” cümleleri ile doğduğu sokak ve mahalleye ilişkin anılarını tazeleyen kısa bir konuşma yaptı.

Eriş törene katılan herkese teşekkür ederek, “ Bu Cuma günü, hayırlı günde işinizi, gücünüzü bırakıp teşrif ettiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımıza ve Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Beni onurlandırdınız, doğup büyüdüğüm bu sokağa benim ismimi verdikleri için kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise bugün Malatya’yı Malatya yapan değerlere sahip çıkmanın güzel bir örneğini daha yaşadıklarını belirterek, Milletlerin ya da ülkelerin ekonomik zenginliği kadar, sahip olduğu insani değerlerin de büyük zenginlik olduğunu söyledi.

Malatya’nın Türkiye’de her yönüyle kendine özgün, farklı bir konuma sahip olduğunu da kaydeden Akın, konuşmasında şunları söyledi: “Değerlerimizin farkında olmak, onların öneminin bizim için, şehrimiz için, ülkemiz için ne ifade ettiğinin bilincinde olmak ise önemli bir haslettir. Malatya Belediye Meclisi’nin, Çocuk Sokağı’nın ismini Abdulkadir Eriş Sokağı olarak değiştirme kararı da, işte bu hasletin hayata geçirilmesi için iyi bir örnektir” dedi.

Malatya Belediye Meclisi’nin aldığı bu kararın doğduğu şehre karşı sorumluluğunu yerine getiren insanlara karşı bir vefa borcunun ödenmesi olarak nitelendirdiğini belirten Belediye Başkanı Akın, “ Malatya Belediye Meclisi’nin bu sokağa adını verdiği, çok değerli hemşehrimiz Abdulkadir Eriş, doğduğu, büyüdüğü toprakları unutmamış, şehrine ve şehrinin insanlarına hizmet etmeyi kendisi için insani ve sosyal sorumluluk olduğunu gösteren eserler üretmiş ve Malatya halkına armağan etmiştir. , Sayın Eriş, Türkiye’nin ve Malatya’nın eğitim alanındaki mücadelesine, şehrimizin daha nitelikli insan kaynaklarına sahip olması çabasına, eğitim seferberliğine ve aydınlık yarınlarına ciddi ve takdire layık katkılarda bulunmuştur” dedi.

Belediye Başkanı Akın, sokağın isminin değiştirilmesi ve Abdulkadir Eriş isminin verilmesinden dolayı Belediye Meclisi üyelerine teşekkür etti ve “ Sayın Eriş’i de kutluyor, Malatya’ya hizmetlerinin ve kazandıracağı yeni eserlerin devamını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından “Ferhadiye Mahallesi Abdulkadir Eriş Sokağı” tabelasının kurdelası alkışlarla kesildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız