SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğru Adımı Kim Atarsa Varız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:00:37
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili soruşturmanın etkin bir şekilde devam ettiğini açıkladı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, beraberinde partinin avukatları ve helikopter kazası ile ilgili partini kurduğu komisyonun üyeleri ile birlikte Malatya Adliyesi’ne gelerek, burada önce Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, ardından ise TMK ile görevli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan ve TMK ile görevli Cumhuriyet Savcısı Şeref Gürkan ile görüştü. BBP Lideri Destici, görüşmelerde BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili soruşturma konusunda süreçte gelinen son durum hakkında bilgi aldı.

Yaklaşık 3 saat Malatya Adliyesi’nde kalan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklama da, “Sayın başsavcımızdan genel bir bilgi aldık. Soruşturmanın safahatı ile ilgili olarak Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Daha sonra da özel yetkili Başsavcı vekilimiz ve dosyaya bakan savcımızla görüşme yaptık. Dosyanın şuanki safahatı ile ilgili, soruşturmanın şuanki geldiği nokta itibariyle bilgi alışverişinde bulunduk. Şunu biliyor ve görüyoruz zaten, soruşturma etkin bir şekilde devam ediyor. Özellikle bazı kurumlarla ilgili yazışmalar devam ediyor. Buradan beklenen neticeler var. Bu neticeler geldikten sonra soruşturma daha netleşecektir diye umuyoruz. Biz BBP olarak, camia olarak sonuna kadar bu işin takipçisiyiz ve takipçisi olacağız. Bu soruşturmada tüm şüpheler aydınlatılmadan bu dosya asla kapatılamaz. Bizde zaten camia olarak buna fırsat vermeyiz” şeklinde konuştu.

Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 28 Şubat dönemine ilişkin iddianame dosyasındaki suikast listesinde Yazıcıoğlu’nun isminin de bulunduğunu vurgu yapan Destici, “Orada hem bazı askeri ve sivil kişilere suikast yapıldığı ile ilgili bilgiler kamuoyuna yansıdı. Zaten bununla ilgili de şüpheler vardı. Tahmin ediyorum, bütün bunlar, her dosyadaki bilgiler birleştirilebilir de, oradan da istifade edilebilinir ve tanıklar dinlenebilir. Önemli olan dosyanın aydınlatılması” dedi.

Helikopter kazası ile ilgili olarak bilgisi ve görgüsü olanların, belgesi bulunanların mutlaka savcılara gelerek aktarımda bulunması çağrısı yapan BBP Genel Başkanı Destici, “Özelilikle bizim dosyamızla ilgili olarak dışarıda pek çok konuşan bizim arkadaşlarımız var, Konuşan insanlar var. Kim ne biliyorsa, kim ne duyuyorsa, kim neye şahit olmuşsa bu dosyayla ilgili olarak mutlaka gelip savcılara anlatsınlar ve bilgileri savcılara versinler. Dışarıda konuşmanın bir hükmü yoktur. Mutlaka hukuka başvurmaları lazım ve bunu hukuka anlatmaları lazım. Belki onların önemsiz gördüğü bir hadise, bu dosyanın gidişatını değiştirebilir” ifadelerini kaydetti. 

"PETROL KANUNU ÇIKTI MUHALEFET SES ÇIKARMADI"

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, burada gündemdeki konulara ilişkin bir açıklama yaptı. Siyasi partiler yasası ve secim kanununun değişmesini istediklerini söyleyen Destici, “Seçim kanunu ve siyasi partiler kanununu demokratikleştirmezseniz bu ülkeyi demokratikleştiremezsiniz. Biz muhalefetin de, iktidarın da iyi yaptıklarını destekliyor, yanlışlarını söylüyoruz. CHP seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesine ilişkin teklif verdi. Destekledik. Doğru adımı kim atarsa atsın, bakmayız, CHP’nin mi, MHP’den mi, AK Parti’den mi geldi bakmayız ve destekleriz, yanında dururuz. Eğitim sistemiyle ilgili düzenlemeyi iktidar yaptı, o zaman da iktidarı destekledik” ifadelerini kullandı.

Muhalefeti de eleştiren Destici, “İktidarın bu kadar yanlışları var, hatalarına rağmen, esas gündemler tartışılmıyor, suni gündemlerle Türkiye meşgul ediliyor. Gezi Parkı olayları sırasında petrol kanunu Meclis’ten geçti. Bu önemli bir kanun idi. Bu yasa çıktı ve ana muhalefetten hiç eleştiri duydunuz mu? TPAO devre dışı bırakıldı, ana muhalefet ses çıkarmadı. Ancak eleştirilerde siyasi terbiyeye sığmayan cümlelere de karşıyız. Bu halkı kamplaştırıyor. Bu dilleri de doğru bulmuyoruz” dedi.

Yazıcıoğlu’nun helikopter kazası davasına da temas eden Destici, “Merhum Yazıcıoğlu’nun öldürüldüğüne ilişkin şüpheler var. Bu konu açıklığa kavuşturulmadan kamu vicdanını rahatlatamazsınız” dedi.

Ziyarette konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman da, BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun da Malatya ziyaretlerinde cemiyete uğramadan gitmediğini belirtti. 

Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyesi Ali Er ise, helikopter kazası olayıyla ilgili iktidar ve muhalefetin üzerinde fazla durmadığını belirterek, diğer başka olaylar gibi üzerinin kapatılmasına imkan verilmemesi gerektiğini söyledi.

TSO'YU ZİYARET ETTİ

Beraberinde partililerle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı da (MTSO) ziyaret eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Gezi Parkı olayları ve Avrupa Parlamentosu’nun tutumuyla ilgili soru üzerine Destici, “Biz,h erkesin demokrasi içerisinde özgürce yaşamasını istiyoruz. Demokratik taleplerini her ortamda iletebilirler ve gösteri yapabilirler, ancak bunu şiddete döküp, teröre ve şiddete bulaşmaması lazım. Gezi Parkı’nda ağaçlar sökülsün mü, sökülmesin mi konularını aşmış durumda. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Parlamentosu’nun açıklamalarından sonra uluslararası boyut kazandırılmaya çalışılıyor. Türkiye’ye bir baskı uygulanmaya çalışılıyor. Bizim bunu kabul etmemiz mülkün değildir. Biz bunu reddediyoruz” dedi. 

“Kim sandık dışı yol içinde olursa karşısında BBP’yi bulur” diyen Destici, “Ancak hükümet de dayatma yapmayacak. Toplumun her kesiminden gelecek talepleri dikkate alacak. Daha kucaklayıcı, daha tahammüllü, daha sabırlı, daha sevecen olması lazım. İletişim kurması lazım. Son günlerde iletişim kurulduğu görülüyor. İstanbul’daki halkın iradesine başvurulup, resmi olmasa da referandum yapılacağı söylendi. Çıkacak sonuca göre halkın iradesine saygı göstermek lazım” şeklinde konuştu.

Ziyarette MTSO Başkan Vekili Fatih Ilıcak, Destici’ye tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız