SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğru Bir Yöntemle 2019'a Hazırlanacağız"

0
Güncellendi - 2017-06-12 00:43:43
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Parlamenter demokrasiyi güçlendirmek, ‘hayır’ın sayısını artırmak için hem doğru bir adayla hem doğru bir kadroyla hem de doğru bir yöntemle 2019’a hazırlanacağız” dedi.

CHP Malatya İl Teşkilatı’nın Battalgazi Meclis Salonu’nda düzenlediği İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Ağbaba, “Geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) uluslararası ilişkilerle ilgili bir kanun geldi. Kanun, AKP’nin oylarıyla jet hızıyla onaylandı ve yürürlüğe girdi. Bu kanun, Katar’a Türk askerini göndermeyle ilgili bir uluslararası anlaşmaydı.  En başından beri hükümetin en başarısız olduğu konu dış politikadır. Suriye politikası çökmüştür. Türkiye eskiden bölgede sorun çözen bir ülke iken şimdi tam sorunun kaynağı gibi gözükmektedir. İzlemiş olduğu politika Türkiye eskiden dünyada Avrupa ülkesi gibi gözükürken, şimdi Ortadoğu ülkesi gibi gözükmektedir. Gencecik fidanlar, askerlerimiz, güvenlik görevlilerimiz Türkiye’de şehit oluyor birde Katar’a Türk askerini paralı asker olarak gönderiyorlar. Katar’daki şeyhleri, petrol zenginlerini korumaya Anadolu’nun fakir fukara çocuklarını gönderiyorlar. Türk askerinin, subayının kanı bu kadar ucuz mu? Maalesef oylarıyla geçirdiler. Biz ne Katar’ın yanındayız ne Suudi Arabistan’ın yanındayız. Biz, bir tane Türk askerinin kanını, canını ne Suudi Arabistan’a feda ederiz ne de Katar’a feda ederiz. İkisinin de canı cehenneme” ifadelerini kullandı.

“OHAL EPİLASYON ALETİNE DÖNDÜ”

Ağbaba, OHAL ile birlikte Türkiye’de hukukun askıya alındığı iddia ederek, şunları söyledi: “OHAL, Türkiye’de önce FETÖ’yle mücadeleyle ilgili başladı ardından epilasyon aletine, kış lastiğine döndü. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ‘artık her isteyen kafasına göre grev yapamayacak’ diyor. 15 Temmuz’dan sonra OHAL’le birlikte ilgili ilgisiz 150 bine yakın insan gözaltına alındı. Mecliste Başbakan Binali Yıldırım’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bütün bakanların huzurunda gözlerinin içine bakarak söyledim bu FETÖ popçuda, topçuda, baklavacıda, börekçide var. Allah aşkına AKP’de olmaması mümkün mü? AKP Grubuna çağrı yapıyorum, verin telefonlarınızı Bylock var mı, yok mu? Gazeteci, ’12 tane vali Bylock kullanıyor’ diyor. İşlem yapılıyor mu, yapılmıyor. Verelim telefonlarımızı Bylock var mı, yok mu, bizim korkumuz yok. “

“DAMATLAR DIŞARIDA”

"FETÖ üyeliği" suçlamasından tutuklanan eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı tahliye edilmesini sert bir dille eleştiren Ağbaba, şu iddialarda bulundu: “Herkes tutuklandı. AK Parti’nin tabanını da rahatsız eden birkaç durum var. 73 yaşında kulağı duymayan Şahin Alpay cezaevinde, damatlar dışarıda. Damatlar cumhuriyeti. Bundan sonra FETÖ’yle mücadele konusunda korunmanın en iyi yönü AK Partililere damat olmak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ‘uyku apnesi’ nedeniyle tahliye ediliyor. Yüzünde ölüm hissettiğim mahkumlar, kanser hastaları cezaevinde yatıyor. Ergenekon’da, Balyoz’da Kuddusi Okkır’ın cenazesi çıkarıldı. Erol Manisalı kanser olunca çıktı. Eski Bursa Rektörü kanser olduktan sonra çıktı. Fatih Hilmioğlu, Mehmet Haberal. Şimdi ‘uyku apnesi’ var diye damatlar tahliye ediliyor. Siyasette hala FETÖ’yle ilgili bir adım atılmış değil. FETÖ gitti başka cemaatler devlette yer almaya başladı. Bülent Arınç’ın damadı da tahliye edildi, gerekçesi ‘sabit ikametgahı’ varmış. Cezaevindeki Kadri Gürsel’in, Murat Sabuncu’nun, Musa Kart’ın ikametgahı yok mu, çadırda mı yaşıyorlar, göçebeler mi?”

“GEREKİRSE MİLLETVEKİLİ, İL BAŞKANI SANDIK BAŞKANI OLACAK”

CHP’nin 2019 seçimleriyle ilgili stratejini de açıklayan Ağbaba, “Türkiye’nin önünde önemli bir ışık var. Umutsuzluk yok. 16 Nisan’da yakaladığımız gururla 2019’da tekrar bir referanduma gideceğiz. Parlamenter demokrasiyi güçlendirmek, ‘hayır’ın sayısını artırmak için hem doğru bir adayla hem doğru bir kadroyla hem de doğru bir yöntemle 2019’a hazırlanacağız. Önümüzde iki yıla yakın bir süre var. Yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Biz bunu bir referanduma çevireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin dili, 16 Nisan’daki gibi kimseyi ötelemeyen, kimseyi ikinci sınıf yapmayan, herkesi kapsayan bir dil olacak. 16 Nisan önemli bir sonuçtur. 16 Nisan’da arkadaşlarımızın hesaplamasına göre ‘hayır’ın harcadığı para bir lira, ‘evet’in harcadığı para bin lira. Her türlü imkanı kullandılar ama kazanamadılar. Oylarımız çalındı mı hayır. Hem Malatya hem de Türkiye’de sandığa atılan ‘hayır’ oyları çıktı. Biz her şeyi hesapladık, YSK’nın karar alacağı hesaplayamadık. Ciddi bir eksiğimiz var, sandığı Hekimhan’da, Malatya merkezde korumak kolay ama eksiğimiz hiç olmadığımız zayıf köylerde. Gerekirse milletvekilimiz, il başkanımız gidecek orada sandık başkanı olacak” diye konuştu.

“16 NİSAN REFERANDUMUNDA ÖNEMLİ MESAJLAR VAR”

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise referandum sonuçlarını ‘kazanan, kaybeden’ olarak değerlendirmediklerini ifade etti.

Kiraz, 16 Nisan’da gerçekleştirilen referandumun önemli mesajları olduğunu ifade ederek, “Bu önemli mesajları hepimizin kavraması gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde de verilen mesajlar var, AKP’ye verilen mesajlar var. ‘Evet’ cephesini destekleyen kesimlere verilen mesajlarda var, ‘hayır’a yönelik kesime verilen mesajlarda var. Bunu hepimizin doğru analiz etmesi ve algılaması gerekiyor” dedi.

18 maddelik anayasa değişikliğinde maddelerin halka dokunan bir yanının olmadığını iddia eden Kiraz, şunları söyledi: “Malatya’nın son iki yıl içerisinde 25’in üzerinde şehidimiz var. Bu hepimizin kanayan, önemli bir yarası. Her seçimde ‘oy verin terörü çözelim’ dediler. Peki, niye bitmiyor? 18 maddenin halka dokunan bir yanı olmadığı gibi terörü çözebilecek, ekonomiyi düzeltebilecek, istikrar yaratabilecek bir maddede içinde yok. Bu geldiğimiz süreç bunu çok net bir şekilde ortaya koyuyor.”

İl Divan Kurulu Toplantısına; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ilçe başkanları, belediye başkanları ile partililer katıldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • TUNCAY (6 yıl önce)
    Editör derdin ne senin siz ya doğru dürüst tarafsız haber yapın yada bırakın birde sizin zihniyetinize yakın Bir parti mı yada veli bey burda vekilliği yanı sıra iş adamı küstürmek mı istemiyorsun benim yorumumda küfür Yok hakaret yok hangi mantık ile yayınlamadıniz açıklama bekliyorum ses
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (6 yıl önce)
    Sayın vekil baştan İlçe ve il teşkilatıdan düzenlemeye gidin her gün Malatyada oy oranınız eriyor sebebi nedir,
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (6 yıl önce)cafer isimli kullanıcı yorumuna
    Veli Ağbaba ile Malatya da CHP adına doğru bir yol yöntem belirlemek olabilirmi. Kaç dönemdir milletvekili o hala Malatyada CHP nin tek vekili olmakla övünüyor. Ve sürekli oylar düşüyor. Malatya CHP il örgütü öncelikle Veli Ağbaba'dan kurtarılmalıdır. Sorunun çözümünün başlangıcı yanlış adamları görev dışına itmekle olur.
    0
    0
    Yanıtla