SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğru Bulmuyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:30:54
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Balin, “İşadamları olarak, ülkemizin ekonomisine güvenimizi sürdürmekteyiz” dedi.

MÜSİAD Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Balin, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tarafından açıklanan faiz kararına ilişkin, “Reel sektörün temsilcisi olarak, Türkiye ekonomisine güvenimizi her fırsatta dile getirerek, gezi olaylarından başlayarak, 17 Aralık soruşturmasına kadar uzanıp bugünlere gelinen süreçte, MB’nin faiz arttırımı üzerindeki baskıyı kırmaya çalıştık. TL’deki değer kaybı ile MB üzerinde son günlerde artan faiz baskısını, elindeki alternatif araçlarla giderebileceğine yönelik görüşlerimizi belirtmiştik. MB da, farklı zamanlardaki açıklamalarında, alternatif araçlar kullanılarak, öncelikle kur üzerindeki baskının bertaraf edilebileceğini dile getirilmişti” değerlendirmesini yaptı.

“Bugün gelinen noktada, MB, faizlerin arttırılması yönündeki baskılara direnemeyerek radikal bir kararla, faiz koridorunda ortalama 400 baz puan artışa gitti. Ülkemizin Makro ekonomik göstergeleri açısından olumsuz bir tablo olmamasına rağmen, son 9 aylık yüzde 4'lük büyüme ortalaması ve bu büyümede reel sektör yatırımlarının 3. çeyrek itibariyle artış göstermesine rağmen, bu radikal değişikliği doğru bulmuyoruz. Bu politika faizi artırımının, kredi faizlerine hemen aşırı şekilde yansıtılarak, iş adamları ve halkın üzerine haksız bir yük getirmesine engel olunmalıdır. Aksi takdirde, 2014 büyümesi üzerinde olumsuz etki oluşturacaktır. Umarız ülkemiz tekrar, yüksek faiz, düşük kur sarmalına girmez. Yine umarız, mümkün olan en kısa zamanda, bu faiz arttırımını geri alacak adımlar atılır. Bu aşamada, faiz artırımının işletmeler üzerindeki yükünü hafifletmesi için, hükümet, KOBİ’leri destekleyecek, istihdamı, yatırımları ve dolayısıyla büyümeyi artıracak ek tedbirleri acilen almalıdır. Malatya’lı İşadamları örgütü olarak, bu gelişmeleri yakinen izlemekte, 2014 yılına ait kaygılarımızı bir kez daha dile getirmek durumundayız. Bu olaylara sebep olanlar, millete bedel ödetenler ağır bir vebal altındadır. Bunun unutulmaması gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz” diyen Balin, tüm bunlara rağmen, işadamları olarak, ülke ekonomisine güvenlerini sürdürdüklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız