SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doğru Değil!..'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye binasının yıkımı ile ilgili olarak Mehmet Yaşar Çerçi döneminde 1999 yılında karar alındığına ilişkin iddia Çerçi tarafından, "Yanlış yansıtıyorlar, doğru söylemiyorlar." diyerek yalanlandı. Bu arada, belediye binasının "özel hastane yapmak üzere birilerine verileceği" yolunda AKP'li milletvekillerine yöneltilen suçlamaya da tepki geldi ve böyle birşeyin asla söz konusu olmadığı ifade edildi.

GECE YIKMA GİRİŞİMİ..
Yeni belediye binasının yapılması nedeniyle şehir merkezindeki belediye binasının banka, market vs. yıkılarak çevresinin meydana dönüştürülüp "Kent Müzesi" yapılmasına ilişkin çabalar sürerken, AKP tarafından yeniden aday gösterilmeyen ve bu nedenle de milletvekillerine tepkili olduğu bilinen Belediye Başkanı Cemal Akın, Cuma gecesi binayı yıkmaya kalkışmıştı. Olaydan haberdar olan milletvekili Öznur Çalık, SP adayı Mehmet Yaşar Çerçi, CHP il başkanı Celal Berktaş, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, SMMMO Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan binaya gelerek, buna karşı çıkmışlardı.

Konu Vali Halil İbrahim Daşöz'e de iletilmiş, girişimler sonucu Vali konunun değerlendirilebilmesi için Belediye Başkanı Akın'la görüşülüp süre alındığını bildirince, tepkiciler binadan ayrılmışlardı.

Ancak, Vali'nin yaptığı bu bilgilendirmeye karşın, bina sabaha karşı harekete geçen belediye ekipleri tarafından yıkılmaya başlanmış, yıkımı Belediye Başkanı Cemal Akın'ın "çok yakını" olan, belediye meclisine de seçtirip zaman zaman belediye başkan vekaletini bıraktığı, ortaokul mezunu, Köy Hizmetleri kadrosunda gece bekçisi Alaattin Acun'un da nezaret ettiği gözlenmişti.

"DOĞRU DEĞİL.."
1999- 2004 yılları arasında Malatya Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve halen Saadet Partisi adayı olan Mehmet Yaşar Çerçi döneminde, 1999 yılında alınan bir kararla binanın yıkıldığı yolundaki iddialara Çerçi tepki gösterdi. Çerçi döneminde, yeni belediye binasına taşınılması halinde eski binanın yıkımına ilişkin karar olduğu iddia edilirken, Çerçi 1999 yılında yeni belediye binasının ne projesinin hazır olduğunu, ne de böyle bir kararları olduğunu söyledi.

Çerçi, o dönem halen Ziraat Bankası olarak kullanılan Emlak Bankası binasının alımının söz konusu olduğunu, bu alanın alınmasını sağlamak için o alanda bir meydan yapımının planlandığına dair karar alındığını, bu kararın belediye binasını içermediğini, sadece banka binasının alınmasına yönelik bir karar olduğunu ve buna ilişkin detayları Cumartesi akşamı ER TV'de katılacağı bir programda açıklayacağını bildirdi.

HASTANE İDDİASI..
Bu arada, şehir merkezindeki belediye binasının AKP'li bazı milletvekillerince, özel hastane yapılmak üzere bazılarına söz verildiği yolundaki iddialara da tepki geldi.

malatyahaber.com'un ulaştığı bir milletvekili, konunun kesinlikle aslının astarının bulunmadığını, "iftira" olduğunu, mevcut belediye binasının özel hastane yapılması gibi bir düşünceye asla sahip olmadıklarını, bu iddianın sahiplerinin yıkım için kendilerine gerekçe oluşturmak istediklerini öne sürdü.

AKIN'A DESTEK VERENLER..
Belediye Başkanı Cemal Akın'a belediye binasının yıkılması ile ilgili olarak destek verenlerin, genellikle Malatya kökenli olmayan, Malatya'ya dışarıdan göçle gelmişlerden oluşması dikkat çekti.

Belediye enkazına gelen ve buradaki kalabalıkça alkışlanan belediye başkanının alkışlanması için çaba gösteren bir kişinin de aslen Elazığlı olduğu ifade edildi.

Akın'a destek veren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin de, bilindiği gibi Adıyaman asıllı.

NE DEDİĞİNİ BİLİYOR MU?
Esnaf Odası Başkanı Keskin'in, binanın yıkımına destek olmak üzere geldiği sırada yaptığı açıklamada, birbirine tamamen tezat örnekler vermesi dikkat çekti.

Keskin, belediye binasının, "Sümerbank Fabrikası gibi birilerine peşkeş çekilmesine karşı" olduklarını, bunun için yıkımına destek verdiklerini söylerken, Sümerbank Fabrikası "peşkeşine" en büyük desteğin Cemal Akın ve ekibinden geldiğini bilmediğini (!) gösterdi. Bilindiği gibi, Sümerbank Fabrikası'nın satışına, ranta yönelik olarak imarına eski başkan Çerçi karşı çıkmış, Cemal Akın göreve geldikten sonra, bu grubun tüm sorunlarını gidermiş, önündeki tüm engelleri kaldırmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız