SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doğru Değil!'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye şirketlerinden olan MEGSAŞ'ın Ekmek Fabrikası'nda geçtiğimiz hafta inceleme yapan Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, 2004'te kendileri göreve geldiğinde günlük 11 bin kapasiteli iken bugün 60-65 bin ekmek kapasitesine yükseltildiği yolundaki açıklamasına, eski genel müdür Mete Dirgen'den yalanlama geldi.

MEGSAŞ'ın eski genel müdürü Dirgen, Akın'ın kapasiteye ilişkin açıklamalarının haber olarak yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İlgili yazıda göreve geldiklerinde MEGSAŞ Ekmek Fabrikasının günlük kapasitesinin 11 bin olduğunu, kapasitenin kendileri tarafından 60 bin adet ekmeğe çıkarıldığı ifade edilmiştir.

Bu tamamen gerçek dışı bir rakamdır. Günlük ekmek üretimi (diğer ekmek çeşitleriyle beraber) 30-38 bin arasında değişmekteydi. Az üretim yapılma nedeni fırıncı esnafını mağdur etmeden vatandaşa sağlıklı, ucuz ekmek yedirebilmekti.

Kayıtları ellerinde olmasına rağmen gerçek dışı beyanatla halkımız yanıltılmaya çalışılmıştır.

Ayrıca pastacılık ve unlu mamüller bölümünün kalite standartı bizim dönemimizde en üst seviyeye getirilmişti. Bugün ise pastacılık bölümü kalite ve çeşit açısından en alt seviyeye inmiştir. Bu durumu halkımız gayet iyi bir şekilde değerlendirmektedir.

Kısa süre sonra pastacılık bölümünün kapatılacağı veya herhangi bir üretici firmaya kiraya verileceği çalışmalarının da yapılmakta olduğu söylenmektedir.

Malatya halkı ve fırıncı esnafı bizim dönemimizdeki MEGSAŞ Ekmek Fabrikasının üretim, kalite ve çeşitlilik değerlendirmesini zamanı geldiğinde en iyi şekilde yapacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız