SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doğru Değildi, Katılmadım'

A- A+ PAYLAŞ

Aynı zamanda Malatya'da serbest eczacılık yapan eşi de eczacı olan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, eczacıların yaptığı eylemi desteklemediğini ve doğru bulmadığını açıkladı.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Eczacıların eylemine neden destek vermediği yönündeki eleştiriler ile ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Öncelikle ben eczacıyım. Ömrümün sonuna kadar bu mesleğin unvanını şerefle taşıyacağım. Eczacı her zaman halkın yanında vatandaşın yanında ve onların sorunlarıyla baş başa olan ve danışmanlık yapan kişidir. Biz bu mesleğimizi icra ederken tabii ki farklı sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. 7 yıllık AK Parti iktidarı döneminde sağlıkta çok önemli reformlar yaptık. Bu reformları yaparken de en önemlisi 35'milyon SSK'lı hastanın serbest hastanelerde ilaç almasını sağladık ve bununla birlikte yeşil kartlı hastalarımızın da serbest eczanelerden ilaç almasını sağladık. Eczanelerin müşteri portföyü çok ciddi manada genişledi. Bununla birlikte eczacının ve eczanelerin yükü de ciddi oranda arttı. Bunlarla birlikte yaşanan sıkıntılara istinaden 2008 yılında yapılan Sosyal Güvenlik Reformuyla birlikte eczacılarımızın yaşamış olduğu sıkıntıları bertaraf etmek için dönemim bakanı sayın Faruk Çelik ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanıyla ve sayın Başbakanımızla görüşmeler yaptık. Protokolümüzü imzaladık.

O gün nasıl eczacılarla birlikte hem vatandaşımızı hem eczacımızı korumak adına yapmış olduğumuz mücadelede anlaşmaya vardıysak dünkü eylem öncesinde de bu konuda gereken tüm girişimlerimizi yaptık" dedi.

Çalık konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Şimdi ilaç fiyat kararnamesi dolayısıyla hükümetimizin yapmış olduğu fiyat politikaları ve ilaç fiyatlarının düşüşü hepimizin arzu ettiği hadise. Bugüne kadar görmediğimiz bir vaka. İlaç fiyatlarının düşüşü ilk kez AK Parti döneminde oldu ve referans alınan ülkelerin fiyatlarına göre yapıldı. Bu ilaç fiyatları düşüşüyle birlikte eczanelerin stoklarında oluşacak olan zararları da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ilaç sanayicilerinden ve onların derneklerinden almış oldukları imzalarla, eczanelerimizin bu ilaç fiyatları düşüşünden kaynaklanan stok zararlarını karşılama taahhüdünde bulundular. Dolayısıyla bu eczanelerin ceplerinden çıkacağı düşünülen stok zararlarını da sanayicilerimiz karşılama taahhüdünde bulundu. Yapılan eylemi doğru bulmuyorum. Eylemin ötesinde biz bu işleri konuşarak diyalogla çözmek zorundayız."

Çalık, kendi eczanesini kapatmadığını belirterek, "Nasıl sanayicilerimizde biz stokların zararlarını alabildiysek, eczacıların kar oranlarını yükseltmek için çalıştıysak ve onların kar oranlarını yükselttiysek, 50 yıldır çıkmayan eczacılık yasasını geçen çalışma döneminde Sağlık Komisyonun da hazırlayıp genel kurula sevk etmek üzere hazırladıysak ve bunların hepsini diyalogla sağladıysak, Türk Eczacılar Birliği'nin her defasında yeni bir sorunu ortadan kaldırmak için eylem yapmasını doğru bulmuyorum.
Hükümetimizin yapmış olduğu çalışmaları ve vatandaşımızın yanında olan programını desteklemek amacıyla eczanemi dün kapatmadım açık bıraktım" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız