SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğru Örgütlü Olmak Lazım"

0
Güncellendi - 2017-10-23 02:52:58
A- A+ PAYLAŞ

  • Memur-Sen'in Genişletilmiş İl Divan Kurulu genel başkan Yalçın'ın da katılımıyla toplandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikacılığın önemine değinerek, “Sendika ne işe yarıyor? diyen adam hala uyanmamıştır. Sendika çok işe yarıyor. Ancak sadece örgütlü olmak yetmiyor, doğru örgütlü olmak lazım” dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, teşkilatlanmanın önemine değindi. Yıldırım, "Günlük hayatın yalancı cazibesine kapılan insan ancak kendisini ailesini, yakın bir arkadaşını, dostunu, etkileyen ilahi bir ikazla derin uykusundan uyanıyor. Olan ve bitenin farkında olabilirse fani alemi baki alemin tarlası olarak görüp değerlendiren yeni bir bakış ve yeni bir arayış başlıyor. İşte bu gaflete düşmemek için teşkilatlı olmak, birlikte olmak, birlikte yürümek insanı her zaman zinde tutan bir unsurdur. Bu vesileyle beraber yürüyen dava erleri birbirlerini sahiplenerek ve ikaz ederek yanlışlık olasılığını en az düzeye indiriyor. Memur-Sen Malatya Temsilciliği olarak 11 iş kolunda 12 başkanımız 16 bin 200 üyemizle iyiliğin çoğalması kötülüğün azalması için mücadelemizi canla başla sürdürüyoruz. Önceliğimiz özelde üyelerimiz, genelde ise kamu çalışanlarının haklarını korumak olmuştur. Özellikle üyelerimizi ön planda tutuk bundan sonrada ön planda tutmaya devam edeceğiz. Devletin vatandaşı için var olduğunu, ferdin hakkının korunmasının esas olduğunu savunuyoruz, bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızı yaparken yaşadığımız toplumun inanç ve değerlerini korumayı da büyük görev azlediyoruz. Ülkemizin gerçek kimliğine kavuşması için yapılan her çalışmanın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Memur-Sen’in sendikacılığı tek boyutlu olmaktan kurtardığını belirten Yıldırım, “Bulunduğumuz yerde gündemi bizler belirlemeliyiz. Hele hele başkalarının olumsuz propagandalarına asla prim vermemeliyiz. Düşüncemizi üsluplu ve usturuplu bir şekilde bulunduğumuz alanda ifade etmeli ve gündem biz oluşturmalıyız. Biz bu toplumun ortak değerleriyle barışık bir sendikayız. Yapacağımız alan çalışmalarında ilkelerimizden taviz vermeden süreklilik arz eden bir metotla çalışmaya devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, Türkiye ve Ortadoğu coğrafyası üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti. Yalçın, “Bir şeyi fark etmemiz lazım, 3 kıtada hüküm sürmüş bir medeniyeti domine eden 5 şehir vardı: Kudüs, Şam, Bağdat, Kahire ve İstanbul. 4' ü düştü. Yani şunu çok iyi idrak etmemiz lazım: Çember daralıyor ve Anadolu coğrafyası bu konuda birinci hedef. Bu oyun bundan aşağı yukarı 120 yıl önce hazırlandı. Oyunu siz kurmuyorsunuz, senaryoyu siz yazmıyorsunuz herkes birinin yazdığını uyguluyor. Basit bir süreçten geçmiyoruz hamleler üst üstte bindi, bu yüzden olayları bilmek zorundayız” dedi.

Sendikacılığın önemine değinen Yalçın, “’Sendika ne işe yarıyor?’ diyen adam hala uyanmamıştır. Sendika çok işe yarıyor. Ancak sadece örgütlü olmak yetmiyor doğru örgütlü olmak lazım. Yaşadığımız sıkıntı bu. Yaptığımız çalışmalar salt sendika çalışmaları değil. ‘Bizim esnafın camıyla, milletin arabasıyla sorunumuz olmayacak. Biz hakkımızı arayacağız ama haddimizi aşmayacağız’ diyerek yola başladık. Burada bizi itibarsızlaştırmaya çalışanlar boşa çalışıyor, milletle beraber hareket etmedikten sonra başaramayacaklar” diye konuştu.

Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım ve sendika üyeleri katıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • karaoglan (6 yıl önce)
    AAA Malatyaya 3,5 Ali gelmiş. Ne yüzle utanmadan konuşabiliyor bunlar
    0
    0
    Yanıtla