SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğru Sandığımız Yanlışlar !

A- A+ PAYLAŞ

*Terliyken su içilmez.
Yanlış!

Sıcak havalara bağlı olarak vücuttan çıkan ter, potasyum ve sodyum gibi vücuda faydalı mineralleri de beraberinde götürür, ter ile birlikte sıvı kaybeden vücudun kalp ve damar sisteminin zorlanır , bedenin iç ısısını güvenli bir seviyede koruması çok zor bir hale gelir. Yani 'terli terli su içilmez' gibi bir mantık yanlıştır. Sıvı kaybının neden olduğu olumsuzlukların önüne geçilmesi için terliyken de su içilmelidir. Suyla beraber vücudun kaybettiği elektrolit ve enerjiyi de yerine koyacak türde maddelerin alımı çok daha

*Yüzleri hatırlamak sadece zeka ile alakalıdır.
Yanlış!

Bu önermenin cevabı tam olarak evet değildir. Harvard Üniversitesi’nde psikoloji alanında doktora sonrası araştırmacı olan Richard Russel: “Beynin yüzleri tanıma becerisi insandan insana farklılık gösterir: küçük bir azınlık diğerleri tanımakta tamamen yeteneksizken, “süper-tanıyıcılar” beyinlerinin yüz tanıma bölümünü son derece iyi bir şekilde çalıştırarak yüz tanıma konusunda olağanüstü bir kabiliyete sahiptir.” diyor.

*Şekerleme yapmak zararlıdır.
Yanlış!

*Gün içinde kısa bir uyku hem stresi azaltır hem de kalbinize yararlıdır. Günlük 30 dakika ve haftada 3 kere şekerleme yapmak en idealidir. Orta yaşlı çalışan erkekler gün içerisinde şekerleme yaparak ölümcül kalkp krizlerini ve diğer kalp problemlerini %37 oranında azaltmıştır.

Peki ya kadınlar? Her ne kadar yapılan çalışmanın ana konusu erkekler de olsa kadınlar da büyük ihtimalle aynı yararı görmekteler. Gün içerisindeki kısa uyku molaları stresi azaltmak için en büyük yardımcılarınızdan biridir.

Araştırmacılar stres hormonlarının organları, vücuttaki bezeleri ve kan damarlarını hasara uğratabileceğini düşünüyor. Aynı zamanda kötü alışkanlıkları çok kolayca uygulamanıza neden oluyorlar. Sigara içmek, aşırı yemek yemek ve egzersizleri kesip tembellik yapmak bunların en başında geliyor.

*Acı biber zararldıdır.
Yanlış!

Acı biberin sizi şaşırtacak faydaları vardır. Acı bibere acılığını veren kapsaisin, yeni yapılan bir çalışmada karaciğerdeki kanserli hücreleri ortadan kaldırmaya yardımcı olmuştur, bu yüzden de karaciğer kanserine karşı koruyucu olabileceği düşünülmektedir. Kapsaisin biberleri acı yapan maddedir.Kapsaisin’in önemli bir kısmı biberlerin çekirdeğe yakın bölümündeki beyazımsı etli bölümde yer almaktadır.

Bu biberler çıplak el yerine eldivenle tutulmalı ve eller göz, ağız ve buruna temas ettirilmemelidir. Eğer biberler sizin için fazla acı ise onları kesip tuzlu suda bir saat kadar bekletmeniz acısını hafifletecektir.

*Uzaktan kumandayı nereye koyduğunuzu hatırlamıyor musunuz?

Probleminiz kötü hafıza olmayabilir. Hatta bu iyi hafıza göstergesi bile olabilir. Bazı insanlar bilgilerin gigabaytlarını depolayabilirler. Eğer onlardan biriyseniz, bütün hacim, özellikle gereksiz bilgilerle doludur ve akıl çöplüğü gibidir: bu beyninizi darmadağınık edebilir. İyi hafızanın anahtarı seçici olmaktır: ilgili olanı elde tutmak, önemsiz olanı çıkarıp atmaktır.

Beyniniz yeni hazırladığınız tostunuzu nereye koyduğunuz, caddedeki trafik işaretinin ne söylediği gibi şeylerin bulunduğu kısa süreli görsel bellekte ise genelde bir kerede sadece üç ya da dört şeyi tutabilir.

Bundan dolayı, verilerin gereksiz parçalarını etkili bir şekilde “silme” bir şeyleri anımsamada iyi olup olmadığınız arasında farklılık yaratabilir.

*Güneş ışınları her zaman zararlıdır.

Yanlış!

Elbette yazın güneş ışınları altında kalmanın birçok zararı vardır ve size zarar verebilir.

*Ancak yapılan son araştırmalar güneş ışığı altında kalmanın birçok yararı olabileceğini gösterdi.

Karanlık kış günlerinde, kansere karşı savaşan D Vitamini alımını artırmalısınız.

Cildiniz D Vitaminini güneş ışınları yardımıyla üretir.Kansere karşı mücadeleyi etkin kılan bu vitamin, vücudunuz tarafından güneş ışınları yardımları ile üretilir.Yani kış güneşine hemen hayır dememelisiniz!

(Harvard Üniversitesi Sağlık Yayınları)

*Patates ve ekmek kilo aldırır.

Yanlış!

*Aslında tam tersidir diyebiliriz.Nişasta içeren ekmek (sadece kepek ekmeği) ve sebzeler , vücudunuza beyinden kaslara kadar ihtiyacınız olan kaliteli karbonhidratı içerirler.

Elbette ekmeğinizin üzerini tereyağı ile kaplar ve patatesi haşlanmış olarak değil de kızartılmış olarak yerseniz, kalorileri üçe veya dörde katlarsınız.

(RealAge, Dr.Mehmet Öz)

*Meyveler mevsimine göre yenmelidir.

Yanlış!

Yazın muz yemenin hiç bilmediğiniz faydaları olabilir.Eğer sofranızı sizi mutlu eden bir yiyecekle tatlandırmak isterseniz, yazın muzu tercih edebilirsiniz.

İçeriğindeki triptofan tüketildiği zaman serotonine döner,ki o da meşhur olarak bildiğimiz mutluluk hormonu olarak adlandırılır.

Bu sayede kış ve yaz mevsimleri arasındaki geçişte maruz kalabileceğiniz Mevsimsel Uyum Bozuklu Sendromu riskini azaltabilirsiniz.

Şaşırmayın!

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız