SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doğru Söylemiyorlar'

A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin Arguvan'da büyük buluşması.. İl başkanı Veli Ağbaba, AKP'nin il başkanı ve milletvekillerinin "Ayrım yapmıyoruz" açıklamalarına tepki gösterdiler.

CHP'nin Arguvan buluşmasına ilişkin partiden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Örgütü’nün düzenlediği “Büyük Buluşma” etkinliklerinin 6’ıncısı Arguvan ilçesinde yapıldı. Aralarında Demokrat Parti ve ÖDP’li Arguvan Belediye Meclisi üyelerinin de bulunduğu 225 kişinin CHP’ye katıldığı etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. AKP İl Başkanı Mustafa Şahin ve AKP milletvekillerinin “Ayrım yapmıyoruz” sözlerine sert tepki gösteren CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, Şahin’in örnek olarak gösterdiği Cumhuriyet Örnek Köy ile ilgili doğruların söylenmediğini vurguladı.

Arguvan Meydanı’nda yapılan ve miting havasında geçen etkinlikte ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı okundu. İşlerinin yoğunluğundan dolayı katılamadığı etkinlik vesilesiyle Arguvanlılara selam gönderen Kılıçdaroğlu’nun mesajı dakikalarca alkışlandı.

Açış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, CHP’li belediye başkanlarının katkılarıyla Arguvan’a yapılan hizmetleri anlatarak, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım ve Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları başta olmak üzere CHP’li belediye başkanlarına teşekkür etti.

2011 DAHA KÖTÜ OLACAK
Ardından kürsüye gelen CHP Arguvan İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Mengüç ise Malatya Valisi Ulvi Saran’ın 2011 yılı bütçesinin 2010 yılından daha düşük olacağını açıkladığını hatırlatarak, “Sayın Vali, 2011 yılının daha kötü geçeceğini açıkladı. 2010 yılı içerisinde Arguvan’a bir şey verilmediğini gördük. Demek ki 2011 yılı daha kötü olacak” diye konuştu.

Mengüç, geçtiğimiz günlerde CHP’nin “ayrımcılık” iddialarına “hizmette ayrımcılık yapmadıklarını” belirterek yanıt veren AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin ve milletvekillerine sert tepki gösterdi. Mengüç, AKP’lilerin aksine Malatya’da devlet hizmetlerinde CHP’ye oy veren köylere ayrımcılık yapıldığını yineleyerek, şunları söyledi:

MENGÜÇ: “İŞTE AYRIM YAPILAN KÖYLER”
“İktidar partisi milletvekilleri ve il başkanı biz kimseye ayrım yapmadık, ayrım yapmaya da niyetimiz yok diyorlar. Ben bunları söyleyenlere sesleniyorum. Eğer bunlar ayrım değilse nedir? Örnek vereyim, isterlerse Akçadağ’dan vereyim. Bekiruşağı, Harunuşağı, Ortaköy, Dutlu, Çevirme köyünün yoluna bir baksınlar. Arguvan’dan mı örnek istiyorlar? Karahüyük, Ermişli, Çayırlı, Gümüşlü, Koyuncu, Konakbaşı, Kuyudere yollarına bir baksınlar. Yeşilyurt’tan mı örnek istiyorlar? İkizce, Atalar, Seyituşağı yoluna bir baksınlar. Hekimhan’daki köylerimize baksınlar. Eğer örnek istiyorlarsa buraları bir gezsinler. Buralara baktıklarında onlar da farkına varacaklar ki bu ilçelerde ve köylerde Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş insanlar. Bu referandumda da kendilerine destek vermedikleri için onları cezalandırmak için bunu yapıyorlar. Onların siyasi kimliklerine ve etnik kökenlerine bakarak bunu yapıyorlar. Ben bir İl Genel Meclisi üyesi olarak Malatya’nın bütün ilçelerini ve köylerini gezerek bir ayrımcılık, bir ayrıştırma olduğunu görüyorum, ispat istiyorlarsa ben hazırım.”

Hükümetin CHP’li belediye başkanlarına yardım etmediğini belirten Mengüç, “Ama kendi düşüncesinde olan, kendi partilerindeki belediye başkanlarını başarılı gösterebilmek için o belediye başkanlarına İl Özel İdaresi bütçesinden destek çıkıyorlar. Biz yapılanların hiçbirisine karşı değiliz. Ama ayrım yapılarak bazı yerlere yapılmamasına karşıyız” ifadelerini kaydetti.

KILIÇDAROĞLU’NA TAM DESTEK
Daha sonra konuşan CHP Malatya İl Başkanı Ağbaba ise, CHP’de geçtiğimiz günlerde yaşanan tüzük konusundaki sorunlara değinerek, Malatya İl Örgütü olarak ilk günden itibaren Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini vurguladı.

Arguvan’ın türküleriyle ünlü bir ilçe olduğunu belirten Ağbaba, “Her evinde bir türkü söyleyeni olan, her evinde bir bağlaması olan başka yer belki de yoktur. Ama Arguvan’da var. İyi ki de var. Arguvan türküleri hasreti, ayrılığı, gurbeti, yoksulluğu anlatır bize. Bir bakıma yaşamın ta kendisidir Arguvan türküleri” dedi.
Arguvanlıların Atatürkçü, devrimci, demokrat, yurtsever, güleryüzlü, çalışkan, okuyanı çok, kısaca adam gibi adam olduklarını belirten Ağbaba, “Arguvanlılar devletini, milletini sever ama yönetenlere eyvallah demezler, oyunu hizmete karşı satmaz, kömür istemez, gıda yardımı istemez, bilir ki alacağına karşılık çok vereceği olur” diye konuştu.

“AYRIM YOKSA BUNLAR NEDİR?”
Arguvan’ın devlet hizmetlerinden yeteri kadar hizmet alamadığını kaydeden Ağbaba, şunları söyledi:
“Yoncalı barajı 1995 yılında ihale edilmiştir. 2002 yılına kadar işin yüzde 25’i yapılmıştır. AKP iktidar olunca baraj inşaatı durdurulmuş, şantiyesi kapatılmıştır. Çünkü AKP projeyi hiç sevmemiştir. 2002 den 2010 yılına kadar hiç ödenek ayırmamıştır. Bu proje AKP’nin üvey projesidir. Proje iz proje kapsamına alınmıştır. Yani önceliğini kaybetmiştir. Şimdi seçimler yaklaşıyor ve Yoncalı baraj inşaatına yeniden başlanacak diye AKP milletvekilleri açıklama yapıyorlar. Bunları iyi niyete yorumlamak mümkün değildir.

Aliağa barajı bir türlü ihale aşamasına gelmemiştir. Söğütlü çaydan Kuruçay’a kadar uzanan 16 bin hektar tarım arazi susuzluğa mahkum edilmiştir. Şimdi AKP milletvekillerinin bin günde bin gölet projesi kapsamında Malatya’da 6 göletin yapılacağını açıklaması ne kadar inandırıcıdır. Kısaca diyorlar ki Arguvanlılar size hiçbir şey yok.

AKP milletvekili; referandum sonrası gördüğümüz eksiklikler sonucunda 4 ilçemize yeni hastane yapılacak açıklaması yapmıştır. Ancak bu ilçeler arasında Arguvan bulunmamaktadır. Arguvan’da hastane yapılması için imza kampanyası düzenleyen gençlerin umudu milletvekilinin açıklamasıyla son bulmuştur.

Nerdeyse Malatya’nın tüm ilçelerinde İnönü Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksek Okulları vardır. Neden Arguvan’da Meslek Yüksek Okulu ve Güzel Sanatlar Lisesi olmasın.
Karahüyük, Ermişli, Konakbaşı, Kuyudere köy yolları bozulmuştur. Tarlacık ve Yazıbaşı köylerinin ulaşım ve sulama sorunları hala çözülmemiştir. Karahüyük, Çavuş, Akören, Kuruttaş, Güngören, Kömürlük, Gökağaç, Çobandere, Yoncalı köylerinin avlanmaya açılmasına göstermiş olduğunuz tepkinin hep yanında olacağız. Kuyudere, Kömürlük, Akören ve Çavuş köylerinin kanalizasyonun çalışmalarının biran önce tamamlanmasını arzu ediyoruz.”

“ARGUVAN’A ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILDI”
AKP il Başkanı Mustafa Şahin’in köylere hizmet götürmede ayrım yapmadıklarını, Arguvan’a yaptıkları hizmetleri örnek olarak gösterebileceklerini açıkladığını hatırlatan Ağbaba, “CHP olarak biz de 8 Kasım tarihinde yaptığımız basın açıklamasında hizmet ve yatırım programlarında taraflı davrandıklarını isim isim açıkladık. Şimdi buradan bir daha tekrar ediyorum. Yukarıda sıraladığımız sorunları çözülmüş olarak söyleyebilir miyiz? Yapılanları neden inkar edelim. Gerçek, Arguvan ilçesine ayrımcılık yapılmıştır. Hizmet götürmede üvey evlat muamelesi görmüştür” ifadelerini kaydetti.

“CUMHURİYET ÖRNEK KÖY’ÜN MUHTARINA SORSUNLAR”
AKP İl Başkanı Şahin’in ayrım yapılmadığına örnek olarak gösterdiği Cumhuriyet Örnek Köy’ün durumuna da değinen Ağbaba, söylenenlerin doğru olmadığını vurgulayarak, “İstiyorlarsa Cumhuriyet Örnek Köy muhtarına sorsunlar. Örnek Köy’e ayrılan paralar, başka yerlerde kullanılmıştır. Gitsinler Örnek Köy’ün köy içi yolları yapılmış mıdır, baksınlar. Malatya’nın en işlek yolu üzerinde bulunan köye hangi hizmet yapılmıştır, gidip görsünler. Gidemiyorlarsa köyün muhtarı Sayın Hasan Aslan’a bir telefonla sorsunlar” diye konuştu.

Ağbaba, Arguvan’ın Atma köyüne yapılan ilköğretim okulunun yüzde 70’inin halkın desteğiyle yapıldığını belirterek, hükümetin desteğinin yok denecek kadar az olmasını eleştirdi. Ağbaba, “Adama at bağışlarız’ diyen Atmalı kardeşlerim. Buradan Çobandere, Yoncalı, Göçeruşağı, Gökağaç, Kömürlük, Güngören, Kuruttaş köylülerini saygı ile selamlıyorum. İçtikleri sigarayı bırakarak biriktirdikleri parayla Atmalılar ilköğretim kulunu yapan başta Mehmet Ali Başıbüyük’e, Kömürlük köyü Muhtarı ve köy halkına saygılarımı sunuyorum” dedi.

225 KİŞİ CHP’YE KATILDI
Ağbaba’nın konuşmasının ardından rozet töreni yapıldı. Törende ilk olarak DP ve ÖDP’den CHP’ye geçen Arguvan Belediye meclis üyelerine rozet takılırken, İl Başkanı Ağbaba, Arguvan Belediyesi’ndeki tüm meclis üyelerinin artık CHP’li olduğunu söyledi. Ardından ise CHP’ye katılan muhtarlar, kadınlar ve gençlere rozet takıldı. Etkinliğin sonunda Arguvan’da CHP’ye 225 kişinin geçtiği açıklandı.
“Büyük Buluşma” etkinliğine CHP’li belediye başkanlarının yanı sıra, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri, CHP il yöneticileri ve ilçe başkanları, kadın kolları yöneticileri, gençlik kolları ve Arguvanlılardan oluşan 500’ü aşkın kişi katıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız