SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doğru Söyleyeni...'

A- A+ PAYLAŞ

Biz zamanında dilimiz döndüğünce, Malatyaspor’u bu sitede ‘analitik’ bir bakış açısıyla değerlendirdik... Öyle günler oldu ki 'Malatyaspor’un menfaatlerini' gözeterek, ‘3 maymunu’ oynadık. Aslında etik olmayan bu tutumumuzun altında yatan tek gerekçe, bizim, Malatya ve Malatyaspor’a olan 'sevgimizdi...'

Eminiz ki, “Malatyaspor’un Malatya için ne anlama geldiğinin” iyi kavramış bizlerin 'sessizliğini', “üstün futbol ve yönetim (olmayan) bilgileri”nden kaynaklandığını sandılar.

Takım içinde 'birlik ve beraberliğin' kalmadığı, İsmail Kartal’ın 'istifalardan' döndürüldüğü, futbolcuların 'hakarete' uğradığı, yöneticilerin 'takıma müdahale' ettiği günleri, sezon başında yapılan birbirinden 'yanlış transferleri', 'hoyratça' tüketilen kaynakları, 'görmemezlikten' geldik...

Türkiye’nin 'en centilmen' takımları arasında gösterilen, taraflı tarafsız herkesin sempati duyduğu Malatyaspor, 1 yıl içinde, kavga ve gürültünün eksik olmadığı, önce yöneticilerinin sonra personelinin saha içerisinde rakip takım teknik direktörü dövdüğü, futbolcularına saldırdığı, her takımın 'cephe' aldığı bir kulüp olmuştu.

Protokol tribününde kavga eden yöneticiler, rakip takıma 'küfreden bir başkandı' Malatyaspor denince akla gelen.

Malatyaspor sevgisini, 'maddi yardımla' ölçen bir yönetim, tüm Malatya’nın seferber olduğu, içinde çok özel “anlamlar” taşıyan kampanyaları ne acıdır ki “anlayamadı”...

Suçu kendisinde görmeyen, “Ben” nerede 'yanlış' yaptım diyemeyen bir başkan ve işin havasında olan yönetimler 'ana sorunların' hiçbirini çözemedi...!

Ama gelin görün ki, 'biz söyledik, biz dinledik'. Ders alması gerekenler en kolay yolu seçti: “yalan ve iftira”...!

Sonuç? Milyonların 'hayal kırıklığı...'

Peki, “yalancı” kim şimdi?

***

Bu sezon rakiplerin kaybettiği kritik maç ve puanlar, Malatya’nın, Malatyaspor’a verdiği destek, Federasyon’un 'sempatik' yaklaşımı açısından bakıldığında; Malatyaspor’un şampiyon olup Süper Lig'e 'çıkmaması', 'mucize' olurdu. Ve bu 'mucize' gerçekleşti.

Malatyaspor’un bu kadar kötü yönetim anlayışıyla Süper Lige çıkması 'mucize' olurdu. O 'mucize', şimdilik, gerçekleşmedi. Çünkü, Play-Off maçları var.

Kimsenin kimseye 'vatanseverlik dersi' vermeye hakkı olmadığı gibi, kimsenin kimseye 'Malatyalılık ve Malatyasporluluk dersi' verme hakkı da yok.

Biz, Malatyaspor’un doğru yönetilmediğini anlatıyoruz. Ortada bu yanlışlardan dönecek olgunlukta bir yönetim görmüyoruz... Malatyaspor, Play-Off maçları sonunda Süper Lig’e çıksa bile, bu anlayışla, 'yığılmış dağ' gibi sorunlarla kolay kolay başa çıkılamaz. “Çıksa bile” derken, Play-Off maçlarında Malatyaspor’un işinin ligdekinden daha zor olduğunu vurgulamaya çalışıyoruz. Teknik becerisi yüksek oyunculardan kurulu takım, sene başından beri “dişe-diş” oynaması gereken maçlarda iyi performans sergileyemedi. Malatyaspor’a karşı 'kora kor' mücadele eden her takım istediğini aldı.

7 yıl önce Malatyaspor , Antalya’da play-off maçlarında şampiyon olurken, ortada ta Klasman Grubu’ndan beri iyi mücadele eden-iyi top oynayan bir takım vardı. Sarı-kırmızılı temsilcimiz 120 dakikalık maçlarda bile ayakta kaldı, rakiplerine hiçbir açıdan boyun eğmemişti. Artı o gün kentte ve takımda inanç, moral, motivasyon vardı. En önemlisi “umut” vardı.

***

Biz yine de, ‘testi kırıldıktan sonraki’ son eleştirimizi yapalım. Ligde hiçbir iddiası olmayan ve ikinci devre sahasında galibiyet yüzü görmemiş bir Kocaelispor karşısına çıkıyorsunuz. Rakibiniz altyapı takımından takviye yapmış siz ise tam kadro sahadasınız. Ve ne acı ki “kader maçı”nda ilk yarıyı 3–1 mağlup bir kapatıyorsunuz.

Beyler, kimse kusura bakmasın “ölüm-kalım” maçında bir takım bu kadar kolay çö-zü-le-mez!

Taktik-Teknik-Kondisyon, adına ne derseniz deyin, sahada bunları maalesef ben göremedim. Gördüğüm tek bir şey var “Yeşilçam” yolundaki kaleci Şenol’un davranışları... Bu arada, Bora gibi bir yeteneği yok etme başarısı gösterenlere de TEŞEKKÜR...

***

Maç öncesinde şehirde konuşulanlara bakın. “Malatyaspor maçı bağlamış, İstanbulspor da tamam” demiş. Evet, evet yanlış okumadınız. Şampiyonluğa oynayan Malatyaspor için konuşulan bu.

Peki, bu laflar nerden çıkıyor dersiniz?

Eee onu da siz bulun. Lafın tamamı sadece 'aptala' söylenir...

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız