SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğru ve Düzenli Fırçalanmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:42:16
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya İl Sağlık Müdürü Doktor Nail Umay, “Vücudun sağlığının korunması ağız ve diş sağlığı ile başlamaktadır” dedi. 

Ağız ve diş sağlığının önemi konusunda açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Doktor Nail Umay,”Ağız ve diş sağlığı bireyin vücut sağlığını doğrudan etkilemektedir. Ağız ve diş sağlığı korunmadığında birçok hastalığı beraberinde getirmektedir. Tüm sağlık konularında olduğu gibi ağız ve diş sağlığı ile ilgili hastalıklarda da tedaviden çok koruyucu önlemlere ağırlık verecek çalışmalar yürütüyoruz. Diş çürüğü olmayan ağız ve diş sağlığı yerinde bir toplum hedefliyoruz. Kişilerin ağız hijyenine önem vermelerinin sağlanması, doğru ve düzenli fırçalama alışkanlığının edinmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

“Türkiye'de ağız ve diş sağlığı konusunda koruyucu tedbirler alınması konusunda son yıllarda büyük yollar kat edildi. İnsan vücudunda, enerji kaynaklarının giriş kapısı ağız ve dişlerimizdir. Sindirim direk ağızda başlamakta olup vücudun enerji kaynağının kapısı temiz tutulmalı, temizliğine ve sağlığına dikkat edilmelidir. Vücudun sağlığının korunması ağız ve diş sağlığı ile başlamaktadır. Hekimlik zor meslekler arasında olup, hekimleri sınıflandırdığımızda en çok beceri isteyen hekim sınıfında diş hekimlerinin yer aldığını görürüz. Saatlerce ayakta, heykel tıraş titizliğinde hastalarının tedavilerini yapmak zor ve yorucudur. Bu sebepten diş hekimlerinin çalışma şartları zor ve ağırdır. Ülkemizde ağız ve diş sağlığı konusunda koruyucu tedbirler alınması konusunda son yıllarda büyük yollar kat edilmiştir” diyen Umay, toplumda bilincin gün geçtikçe arttığını, en büyük göstergesinin rutin kontrollere diş hekimine giden insan sayısının artması olduğunu kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız