SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doğrudan Kefalet Sunuluyor'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:30:44
'Doğrudan Kefalet Sunuluyor'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı olarak Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) hizmet veren Kredi Garanti Fonu Malatya’daki kobilere doğrudan kefalet sunumu yapıyor. 

Kredi Garanti Fonu (KGF) Malatya Müdürü Ufuk Kurhan, TSO Dergisi’ne verdiği demeçte, 2014 yılı başına kadar Kredi Garanti Fonu’nun, bankaların yönlendirdiği teminatı yetersiz olan firmalara kefalet vererek firmaların kredi kullanmalarının önünü açtığını belirterek, ”Bu defa Kredi Garanti Fonu pilot illerden biri olan ilimizde, KOBİ lerin 150 bin TL. limite kadar olan kredi taleplerine doğrudan firmanın talebi üzerine kefalet uygulamasına başlamıştır”dedi.

Kredi Garanti Fonu’ndan doğrudan kefalet kullanımı ile ilgili olarak geniş bilgiler veren Kurhan doğrudan kefaletten KOBİ tanımına uyan gerçek ve tüzel kişi işletmeler ile yine KOBİ kapsamında sayılan esnaf ve sanatkar, serbest meslek mensubu tarımsal işletmelerinde yararlanabileceğini söyledi.

Kredi Garanti Fonu Malatya Müdürü Ufuk Kurhan şu açıklamalarda bulundu:

“18 Nisan 2012 tarihinden itibaren Malatya Ticaret ve Sanayi Odamızın da katkılarıyla İlimizde hizmete başlayan Kredi Garanti Fonu Malatya Şubesi günümüze kadar verdiği kefaletlerle birçok kobinin krediye erişimini sağlamış olup, sermayenin yatırım üretim ve istihdama dönüşümüne katkıda bulunmaktadır. 1993 yılında küçük ve orta ölçekli işletmelerin krediye erişimine destek olmak amacıyla kurulan Kredi Garanti Fonu'nun ortaklık yapısı yüzde 33,33 ile bankalar, yüzde 33,26 ile TOBB, yüzde 33,26 ile KOSGEB ile yüzde 0,15 TESK, TÖSYÖV ve MEKSA'dan oluşmaktadır. Türkiye genelinde 36 şubesi bulunan KGF kefaletinden KOBİ tanımına uyan gerçek veya tüzel, kişi işletmeler ile yine KOBİ kapsamında sayılan esnaf ve sanatkâr, serbest meslek mensubu tarımsal işletmeler yararlanabilmektedir.

Amacı kredibilitesi olan ancak teminat yetersizliği nedeniyle bankalardan kredi kullanamayan KOBİ lere kefalet vererek krediye erişimlerini sağlayarak, genç yatırımcı, yaratıcı girişimcilerle küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyüme ve gelişmelerine destek olmaktır. KGF nin bir KOBİ için azami kefalet limiti 1 milyon TL olup grup firmalarında bu limit 1 milyon 500 bin TL dır. Bu limitler dahilinde kalınmak kaydı ile KGF bankanın kullandıracağı kredinin azami yüzde 80 ine kefalet verebilmektedir. Böylece bir KOBİ bankalardan KGF kefaleti ile 1 milyon 250 bin TL kredi kullanabilmektedir.

İçinde bulunduğumuz yıla kadar Kredi Garanti Fonu, bankaların yönlendirdiği teminatı yetersiz olan firmalara kefalet vererek firmaların kredi kullanmalarının önünü açmaktaydı. Dolayısıyla kefalet talebi bankalar tarafından yapılmaktaydı. Bu defa Kredi Garanti Fonu pilot illerden biri olan ilimizde, KOBİ lerin 150 bin TL limite kadar olan kredi taleplerine doğrudan firmanın talebi üzerine kefalet uygulamasına başlamıştır. Doğrudan Kredi Garanti Fonu na müracaatı sonucunda kefalet verilmesi uygun görülen KOBİ ler KGF kefaleti ile istedikleri bankadan kredi kullanabileceklerdir. 150 bin TL.yi aşan kredilere kefalet talepleri geçmişte olduğu gibi firmanın talebi ve oluruyla bankalar tarafından yapılmaya devam edecektir. Bunun yanı sıra KOSGEB Girişimci Desteğine hak kazanan ve geri ödemeli desteklerden yararlanmak isteyen KOBİ ler KGF nin http://www.kgf.com.tr/ adresinde yer alan Kredi Desteklerine Doğrudan Başvuru bağlantısını tıklayarak direk başvuruda bulanabilmektedirler.

Teminat sıkıntısı çeken firmalar, KGF nin http://www.kgf.com.tr/ web adresinden ve Niyazi Mahallesi Çevre yolu caddesi adresinde Malatya Ticaret Sanayi Odası yeni hizmet binasının 2. katında faaliyet gösteren KGF Malatya Şubesine başvurarak daha detaylı bilgi edinebilirler.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız