SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğruları Söylüyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:01:03
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı ve beraberindeki heyet Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u makamında ziyaret etti. 

Beraberinde MHP MYK Üyesi Mehmet Parsak, MHP MYK Üyesi Adem Özbay, MHP eski il başkanı Arif Yıldız ve MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ali Kaya ile birlikte Erkoç’u ziyaret eden MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, kentin ekonomisi ile ilgili bilgiler aldı. Malatya’nın son 10 yılda hızlı gelişen kentler arasında olduğunu belirten Erkoç, “Malatya’da 1 Ocak -30 Kasım  2014 arasında toplam 370 milyon 928 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde ihracat rakamımız 363 milyon 770 bin dolardı. Bu yıl 7 milyon dolarlık bir artış söz konusu. Geçtiğimiz yıl Malatya 401 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirmişti. Bu yıl beklentimiz 410 milyon dolar civarındadır. Malatya’nın 2004’te ihracatı 98 milyon dolardı. Bugün ise 400 milyon doları aştı. Ancak buna rağmen istediğimiz noktada değiliz. Bize bazen soruyorlar Malatya neden Gaziantep olamadı ya da Kayseri olamadı diye. Şu gerçeğin altını çizmek isterim. Terörün en büyük sıkıntısını çeken illerden biri de Malatya oldu. Çünkü, Terör nedeniyle yerini yurdunu terk eden sermaye Malatya’yı tercih etmek yerine Gaziantep’i tercih etti. Malatya biliyorsunuz geçmişte büyük oranda bir sermaye göçü verdi ve yerine parasız bir göç aldı. Bu durum ise kentimizin geç sanayileşmesine neden oldu. Ancak son yıllarda yapılan yatırımlar kentimizi ciddi anlamda büyüttü. Özellikle yeni kurulan 3. Organize Sanayi Bölgemiz 1 ve 2 OSB’nin alanından daha büyük bir alan sahip bura tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde Malatya kabuğunu yırtacaktır”dedi.

Kayısı ile ilgili bilgiler alan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı ise, Kayısının Malatya için önemli bir ekonomik değer olduğunu belirterek,”Kayısı bu kent için büyük bir anlama sahip. Bu yıl kayısıda yaşanan sıkıntının Malatya ekonomisini olumsuz etkilediğini biliyoruz. Allah bir daha böyle bir sıkıntı yaşatmasın. Kayısı muhteşem bir ürün. Ve açıkçası hak ettiği yerde değil. Umarız, Malatya’nın bu ürünü dünyanın her yerinde hak ettiği değeri bulur” ifadesini kullandı. 

MGTC'Yİ ZİYARET..

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, parti olarak seçim barajının kaldırılmasına karşı olduklarını söyledi. 

Beraberinde, MHP MYK üyeleri Mehmet Parsak ve Adem Özbay, Malatya Merkez İlçe Yeşilyurt Başkanı Mehmet Ali Kaya ile birlikte Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyaret eden MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Bir basın mensubunun seçim barajının kaldırılması konusundaki görüşünü sorması üzerine Dumanlı, ”Türkiye şartlarında şu anda baraja ihtiyaç vardır. MHP, mevcut yapının devam etmesinden yanayız” şeklinde konuştu.

Çözüm süreci ile ilgili de Dumanlı, “Terör olayları çözülmedikçe ve bütün varlıklarıyla teröristler teslim olmadıkça, Türk Adaletine sığınmadıkça bu işin olumlu sonuçlanacağına inanmıyoruz. PKK ve KCK Türk Devleti’nin ikinci bir paralel yapısıdır. Tek bir devlet vardır” ifadelerini kullandı.

Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ise, “MHP Malatya ve Türkiye’de önemli bir siyasi partidir. Dolayısıyla yaklaşan seçimi de göz önünde bulundurursak, önümüzdeki süreçte daha hareketli bir süreç yaşanacağını tahmin ediyoruz” dedi.

MUHTAR ZİYARETİ..

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcımız Sadir Durmaz, MHP ve BBP’nin birleşmesi ile ilgili olarak, “Temel meselelere bakmakta bir farklılığımız yoktur. Arzu ederlerse bizim partimizde siyaset yapmayı düşünen bütün arkadaşlarımıza gönlümüz, kapımız açıktır” dedi. 

Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Hiçbir kardeşimizin burnu dahi kanamadan Türkiye’nin huzura kavuşması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Genel Bakanımızın bu süreçte ortaya koymuş olduğu dirayet elbette takdire şayandır. Genel Başkanımız gençliğin, bir takım tahriklere kapılarak sokaklara kapılmasını, sokağa dökmesini doğru bulmadığını defalarca ifade etmiştir. Birileri bunu tenkit etseler bile bu konudaki kararlılığımız devam etmektedir. Biz gençliğin yerinin okullar olduğuna, gençliğin kendisini gelecekte bu ülkeyi yönetmek üzere en iyi şekilde hazırlaması gerektiğine inanıyoruz. Sokakları karanlık olduğuna, sokakların Allah korusun ama çok ciddi sıkıntılara gebe olduğunu, çok ciddi sıkıntılara yol açabilecek tuzaklarla dolu olduğuna inanıyoruz. O nedenle asla istemiyoruz. Biz aleni açık bir şekilde Ankara’da ne söylüyorsak, Tunceli’de de onu söyleyebilir, İstanbul, Yozgat’ta ne diyorsak Diyarbakır’da da onu söyleyebilecek bir samimiyete sahibiz. Çünkü inandığımız şeyleri söylüyoruz, doğruları söylüyoruz.”

Mardin’in Nusaybin ilçesinde mayınlı tuzak sonucu 7 askerin yaralanması olayını değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, şunları söyledi: “Başından beri söylüyoruz, silah bırakılmadan, şehirler bomba deposu haline getirilmişken sürdürülen bu sürecin Türkiye’nin hayrına olmadığını, Türkiye’nin çok zararlı çıkacağını hep söylüyoruz. Terörle, teröristle, elinde silah olanla masaya oturmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Bilinçli bir şekilde alan hakimiyetinin PKK’ya terk edildiğini söylüyoruz. Bu söylediğimizde de haklı olduğumuz ortaya çıkıyor. Nitekim bir yandan eli masada olanların, elinin birini masaya koyanların, diğer eliyle yollara bomba yerleştirdiğini görmekte, maalesef üzücü de olsa bizim haklılığımızı teyit ediyor.” 

MHP ve BBP arasında birleşme olup olmayacağı ile ilgili bir soruya ise Durmaz, şöyle karşılık verdi: “Biz, BBP ile zaten doğal ittifak sayılırız, doğal müttefik sayılırız. BBP bizim içimizden ayrılmış gitmiş arkadaşlarımızın kurduğu bir siyasi partidir. Tabiatı ile onlarında gönlünün bizimle birlikte olduğu kanaatindeyim. Temel meselelere bakmakta bir farklılığımız yoktur. Arzu ederlerse bizim partimizde siyaset yapmayı düşünen bütün arkadaşlarımıza gönlümüz, kapımız açıktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız