SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doğruya Alkış, Yanlışa Eleştiri'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası'nda yapılan seçimde aynı zamanda Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı da olan mevcut başkan Ali Evren güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Malatya Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası'nın genel kurulu Esnaf Sarayı'nda yapıldı. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin'in divan başkanlığını yaptığı genel kurula çok sayıda esnaf odası başkanı ve oda üyesi katıldı.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, odanın ilk seçim gününde çoğunluğu sağlamasından dolayı üyelere teşekkür ederek, "Hep söylediğmizi şey, birlik ve beraber olmamızdır. Sanayimizin önderlerinin birlik ve beraberlik içinde ilk seçim gününde çoğunluğu sağlamasından dolayı teşekkür ediyorum. Malatya'da ilk kurulan sanayinin başında ağaç sanatkarları geliyor. Organize Sanayi Bölgesi yokken, Malatya'yı sırtında taşıyan, Malatya'nın ufkunu açan, Malatya'nın siyasetine yön veren sizlersiniz" dedi.

Keskin, "Suya sabunu dokunmamak esnaf ve sanatkara yakışmaz. Doğru olanı alkışlarız, yanlış olanı eleştiririz. Bu Ahilik kültüründen gelen bir gelenektir" ifadesini kaydetti.

Malatya Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası'nın yeniden başkanı seçilen Ali Evren ise yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, "Kerestecilere yeni bir yer yapılması konsunuda çalışmalarımız devam ediyor. Cemal Akın, döneminde çalışmalarımız belli bir düzeye getirilmişti. Şimdi Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'dan söz aldık. 3 ayrı yer konusunda çalışmalar devam ediyor. Bu konudaki gelişmeler yakında sonuçlanacak. Mermerciler içinde yeni bir yer aranıyor. Bu konuda da bir çalışma yapıyoruz. MOBESE sisteminin Sanayi Sitesi'ne taşınması için destek verdik. Şu anda da yeni noktalara MOBESE kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. Sanayi Sitelerimizde yağmur drenaj sisteminin kurulması içinde çalışmalar devam ediyor. TOKİ'de iş yapan müteahhitlerin Malatya'da malzemelerini almalarını istiyoruz" dedi.

Ali Evren başkanılğındaki Malatya Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası'nın yönetim kuruluna Bedir Çağlar, Fatih Karaca, Muzaffer Dinçer, Şahin Güzel, İrfan Yılmaz ve İbrahiem Şengül seçildiler. Denetim Kurulu'na ise Faruk Özdemir, İsmet Çalık ve Ahmet Türkol getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız