SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Doğruysa Başkanın Eşine Geçmiş Olsun..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki içme suyu ve ishal vakasını araştırmak üzere kente gelen CHP heyeti, 3 günlük incelemelerinden sonra basın toplantısı düzenledi.

 

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, Sivas Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Sözen ve Denizli Milletvekili Mehmet Yaşar Neşşar'dan oluşan komisyon, 3 günlük incelemelerinden sonra il binasında basın toplantısı düzenledi. Sivas Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Sözen, Malatya'daki incelemelerinde suyun kirliliği ve hasta sayısının artmasının nedeninin yerel yönetimin ilgisizliği ve duyarsızlığı olduğunu iddia ederek, "Sorumlular, sorumluluklarını yerine getirmemiş" dedi.

 

Malatya'da su şebekesinin sorunlu olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Sözen, "30 Eylül 2005 tarihinde toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu, içme suyunda klorlama eksikliği olduğunu tespit etmiş ve gereğinin yapılmasını istemiş. Ancak sorumlular gereğini yerine getirmemiş. Sağlık kuruluşlarına ishal, mide ağrısı ve kusmadan dolayı 7 bin 500 kişi başvurmuş. Bir de sağlık kuruluşlarına gitmeyenleri varsayarsak, en az 15 bin kişi bu hastalıktan mağdur olmuştur. Belediye Başkanı'nın eşinin de hasta olduğu duyumunu aldık. Gerçekse geçmiş olsun diyoruz" dedi.

 

İshalle ilgili 40 bin kutu ilaç satıldığı bilgisini aldıklarını belirten Sözen, hastalıkla ilgili serum ve diğer malzemelerle birlikte sağlık giderinin 5 trilyon lira civarında olduğuna söyledi. Sözen, "Su şebekesinde su kaybı yüzde 31. Su şebekesinde sorun olduğu ortada. Hal böyle iken, Belediye Başkanı'nın 'Su temizdir, ben içiyorum, sizler de rahatlıkla içebilirsiniz' demesi sorumsuzluktur. Halkı yanlış yönlendirmedir" şeklinde konuştu.

 

Denizli Milletvekili Mehmet Yaşar Neşşar ise geçtiğimiz Nisan ayından itibaren sularda koli basili ürediğini raporlarla tespit ettiklerini ileri sürerek, "Bu 21 ve 28 Kasım tarihinde en üst seviyeye çıkmış, insanlar sağlık kuruluşlarına akın etmiştir" dedi.

 

Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç da "AKP iktidarı döneminde, suyumuza dışkı karıştı, Malatya'nın havası en kirli seviyede ve kayısımız para etmiyor. 2 ay önce İl Hıfzısıhha Kurulu kararı halktan gizlendi" diye konuştu.

 

Ankaragücü'nün Malatya'da otele yaptırdığı rezervasyonu iptal ettirip, Elazığ'da konaklama kararı aldığını ifade eden Kılıç, "İnsanlar Malatya'ya gelmez olmuştur. Bunun sorumluluğu büyüktür. Okullar ya tatil edilmeli ya da okullara temiz su takviyesi yapılmalı" dedi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız