SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Doğu Anadolu'da Depremler Sürecek !''

A- A+ PAYLAŞ

İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ'da meydana gelen depremi değerlendirdi...

Elazığ 8 Mart'ta meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 6.0 şiddetinde depremin yaralarını sararken bir depremle daha, büyük bir panik yaşadı. Merkez üssü Palu mevkii olan 5.1 büyüklüğünde depremi İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, HABERTURK.COM'a değerlendirdi:

"Bu depremin geçtiğimiz günlerde yaşanan 6.0 büyüklüğünde depremin artçısı olduğunu düşünmüyorum. Bağımsız bir deprem olduğunu düşünüyorum. O bölgedeki hareketlilik sürmnekte. Biz mesela 6 büyüklüpğündeki depremin neden olduğu stres birikimi nedeniyle birtakım depremler olacağını bekliyorduk. Palu çevresinde birtakım hareketlilikler olabilir. Doğu Anadolu fayı Elazığ-Palu-Bingöl arasında değil, Palu-Hazar Gölü arasında, Adıyaman Sincik Yöresi'ne doğru, K.Maraş Türkoğlu çevrelerinde ve Hatay civarında bir hareketlilik bekliyoruz. Çünküğ bu fay uzun dönemdir suskundu, deprem üretmiyordu. Seri depremler oluşabilir. Bunun uyarısını 2005 yılından beri bölgede yaptığımız toplantılarda açıklamıştık, uyarı yapmıştık. Bu depremin İstanbul depremiyle herhangi bir ilgisi yok. Bu depremler şu bakımdan önemli. Kuzey Anadolu fayı büyük oranda enerjisini boşalttı. Marmara'da bir deprem bekliyoruz. Bu deprem de olduğunda bu fay hattı enerjisini boşaltmış olacak ve uzun dönemde büyük depremler olmayacak. Fakat Doğu Anadolu fayı uzun süredir deprem üretmiyor ve enerji birikiyor. Mesela Maraş bölgesinbde 1500'lü yıllardan beri deprem yok. Yani şimdi olan, başlayan bu depremler Doğu Anadolu fayının deprem serisi üreterek enerjisini boşaltmaya başlayacağının göstergesi olabilir. "

HABERTURK.COM

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız