SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğu Derbisinde 8'inci Randevu Cumartesi

0
Güncellendi - 2016-10-28 17:07:02
Doğu Derbisinde 8'inci Randevu Cumartesi
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Ligin 9’ncu haftasında Elazığspor ile Yeni Malatyaspor 29 Ekim Cumartesi günü 19.00’da Elazığ Atatürk Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Doğu Derbisi olarak nitelendirilen iki ekip, şimdiye kadar 7 kez karşı karşıya geldi.

Yıllarca büyük bir rekabete sahne olan Elazığ-Malatya rekabeti, geçtiğimiz sezondan itibaren farklı bir boyuta taşındı. Ezeli rakip ama ebedi dost olan iki şehrin taraftarları, ilk olarak Kömürhan Köprüsü üzerinde bir araya gelmiş ve tek bir ses olarak terörü lanetlemişti.

Teröre karşı düzenlenen mitingin ardından iki takım taraftarları bu kez Elazığ’daki hain bombalı terör saldırısında bir kez daha tek yürek oldu. Malatya’dan otobüslerle Elazığ’a giden ve yaralılara kan veren Malatyalı taraftarlar ile Elazığlı taraftarlar, geçmişteki sıkıntıları bir kenara bırakıp, dostluk şarkıları söylemeye başladı.

Doğu’nun en büyük derbisi olan Elazığspor-Yeni Malatyaspor derbisi, 29 Ekim’de 8’inci randevuya sahne olacak. İki takım arasında geride kalan 7 karşılaşmanın 5’ini Elazığspor kazanırken, 2’si ise Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

İki ekip ilk olarak 1999 sezonunda kupa maçında karşı karşıya geldi. Malatya’da oynanan ve normal süresi 1-1 sonuçlanan maçı 3-1 kazanan Elazığspor adını bir üst tura yazdırdı.

Doğu’nun iki güzide kulübü 2008-2009 sezonunda 2. Lig’de aynı grupta yer aldı. Sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 3-0 kazanırken, ikinci yarıda Elazığ’da oynanan karşılaşma ise 1-0 Elazığspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

İki takım 2009-2010 sezonunda da bir kez daha 2. Lig’de aynı grupta yer aldı. Sezonun ilk maçı Malatya’da oynandı ve Elazığspor mücadeleyi 2-0 kazandı. Ligin ikinci yarısında Elazığ’da oynanan karşılaşma ise Elazığspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Yeni Malatyaspor ile Elazığspor’un yolu bu kez TFF 1. Lig’de kesişti. 2015-2016 sezonunun ilk yarısında Malatya İnönü Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Elazığspor 2-1 kazandı. Sezonun ikinci yarısında Elazığ’da oynanan karşılaşmayı ise Yeni Malatyaspor 3-0 kazandı.

ARŞİV FOTO: Yeni Malatya- Elazığ maçlarından birinden..

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

yms-elazığ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 yıl önce)
    En kötü sonuc beraberlik yüzde 80 yeneriz onlar sifirda baslayacaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Bu macinin sonu cu bizim olsun Lider fitting Lider gelelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Tatar Ramazan (7 yıl önce)
    Sıkıntı yok arkadaşlar rahat olun onlar düşünsün biz lideriz derdimiz yok,sonuncu olan onlar,saldırdıkça arkalarına sızacaz ilk golden sonrada çözülecek maç
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Elazığ'daki maç Malatyaspor için çok zorlu geçecek.12 puanlarının silinmesini hazmedemeyen Gakkoş'ları bundan sonraki maçlarda varını yoğunu ortaya koyacak ve kazanmak için ellerinden geleni yapacaktır.Elazığ A.Demirspor maçında ortaya koyduğu hırslı ve neredeyse tek kale oyunu Malatya karşısında da sürdürürse YMS'nin maçı alması zor görünüyor.Savunmamız çok gedik veriyor.İsabetli şut atamıyoruz.Orta sahamızda iyi değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • D.Davut (7 yıl önce)
    Düne kadar favori Y.malatya dı.ama şimdi Elazığ varını yoğun u ortaya koyacak.çünkü 12 puanları silindi.çok hırslı oynayacaklar..tamda bizim maça denk geldi hiç iyi olmadı.Bizim çokiyi konsantre olmamız ve akıllı oynamamz lazım. Hadi hayırlısı.
    0
    0
    Yanıtla