SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğu Garajı'na Yeni Yer

A- A+ PAYLAŞ

Kent içi araç ve yaya trafiğini rahatlatma amacı ile yerinin değiştirilmesi kararlaştırılan Sıtmapınarı semtindeki İlçe-belde ve köy garajı (eski otogar) ile DSİ karşısında bulunan doğu garajı için yeni yerlerin belirleme çalışmalarının sonuçlandığı belirtildi. Batı garajının MAŞTİ Terminali'nin yanındaki alanda kurulmasının kararlaştırılmasından sonra, Doğu Garajı'nın da Şehirgösteren mevkiinde YİMPAŞ arkasındaki alanda hizmete gireceği, her iki yeni garajla ilgili projelerin uygulanmasına eş zamanlı olarak başlanacağı bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Malatya Belediyesi tarafından Karakavak Mahallesinde bulunan MAŞTİ arkasındaki 30 dönümlük alana Batı garajı hizmet binalarının yaptırılması kararından sonra , Çöşnük Mahallesi Şehir gösteren mevkiindeki (eski YİMPAŞ arkası) 8 dönümlük alanının da Doğu Garajı olarak değerlendirilmesi kararı alındı.

Konu ile ilgili olarak Malatya Belediye başkanı Cemal Akın, garaj için ayrılan alanda Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Malatya Mimarlar Odası Şubesi yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi.

Bilgilendirme gezisine Başkan Cemal Akın’ın yanı sıra Mimarlar Odası başkanı Abdurrahman Yavuz ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve Belediye Fen İşleri Müdürü Doğan Tarakçı da katıldı.

Projesi Malatya Mimarlar ve Mühendisler Odası tarafından hazırlanan ve 7100 m2 alan üzerine yapılan yeni Doğu Garajı’nın Malatya’ya yakışır bir proje olduğunu belirten Belediye Başkanı Akın,“ Kent merkezinde kalması nedeniyle gerek insan gerekse de araç trafiği yönünden önemli sıkıntılar yaratan mevcut ilçe ve köy garajımıza alternatif alanlar düşünüyorduk. MAŞTİ’nin arkasında kurulacak ve kentin batısında yer alan yerleşim birimlerine hizmet verecek olan Batı terminalinden sonra doğuda yer alan yerleşim birimlerine hizmet verecek olan Doğu garajımızın da yerini belirlemiş olduk. 8 dönümlük alanda hizmet binalarının yanı sıra sosyal tesis ve park alanları da yer alacak. Mimarlarımızla birlikte kentimize hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Mimarlar Odası şube başkanı Abdurrahman Yavuz ise “Batı garajı projesi Malatya Belediyesinin önerisi ile Odamız üyesi arkadaşlar tarafından yapıldı. Amacımız kentimize ve kentimiz insanına çağdaş ve yaşanabilir mekânlar yaratmaktır.” diye konuştu.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız