SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doğu Şekeri Kuracağız'

A- A+ PAYLAŞ

CHP seçim çalışmalarını sürdürüyor. Battalgazi ilçesindeki açık hava toplantısında konuşan adaylar, partilerine destek istediler. Partililer Arguvan'daki ziyaretlerini de sürdürdüler.

CHP'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

2Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 1. sıra adayı Veli Ağbaba, şeker fabrikasının ve alanının peşkeş çekilmeyeceğini belirterek, “Şeker fabrikalarını bir çatı altında toplayacağız. Doğu Şeker’i kuracağız” dedi.
CHP Malatya 1. sıra adayı Veli Ağbaba ve 2. sıra milletvekili adayı Ali Dağdelen Battalgazi ilçesinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandılar.

Battalgazi ilçe meydanında yapılan açık hava toplantısında konuşan CHP Malatya 2. sıra adayı Ali Dağdelen, “Malatya kendi milletvekilini seçsin. Bildiğiniz gibi AKP kendi partililerine milletvekili dayatması yaptı. Ancak Yeni Cumhuriyet Halk Partisi kısa sürede demokratikleşme ve demokrasi anlamında ortaya koyduğu güzel şeylerle Türkiye’de Malatya’da ve bugün bakıyoruz Battalgazi’de önemli heyecanlar yarattı” dedi.

Dağdelen’den sonra CHP Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, “Köyleri geziyorum ve her yerde de karşılaştığım sorun aynı: Yoksulluk ve işsizlik. Bu öyle bir yoksulluk ki gezdiğim yerlerde görüyorum. Gezerken tüylerim diken diken oluyor. Bu yoksulluk öyle zalim kötü bir şey ki herkesi AKP’li, MHP’li ve CHP’li arkadaşlarımızı etkiliyor. Temel sorun buysa bu sorunu ortadan kaldıracağız. Aile Sigortası ile maaş bağlayacağız, böylelikle hiç kimsenin bebeği 2,5 aylıkken açlıktan ölmeyecek” dedi.

CHP’nin iktidarı sırasında üretimin artacağını belirten Ağbaba, şu şekilde devam etti: “Tütüne, şeker pancarına kota koydular. Geldiğimizde bunu değiştireceğiz. Şeker fabrikalarını bir çatı altında toplayacağız. Doğu Şeker’i kuracağız. Şeker fabrikasının çalışmasını sağlayacağız. Kimse kusura bakmasın, hiç kimseye şeker fabrikasını ve şeker fabrikası alanını peşkeş çekmeyeceğiz. Sümerbank’taki yaşadığınız olayı yaşamayacaksınız. Sümerbank kapandığında herkes etkilenmedi mi? Etkilendi. Çünkü orada herkesin emeği, alın teri vardı. Eğer bir ülkenin kaynakları çalınıyorsa bilin ki sadece bizim emeğimiz çalınmıyor. Bütün Türkiye’de yaşayan insanların emeği ve alın teri çalınıyor buna bir son vereceğiz.”

ARGUVAN'DA..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, seçim çalışmaları kapsamında Arguvan’a bağlı 21 köyü ziyaret ederek, halkın sorunlarını dinledi. Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Ağbaba, gittiği köylerde çocuklara oyuncak dağıttı.

CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, köylerde yaptığı konuşmalarda özetle, üretim yapmak isteyen herkesin önünü açacaklarını belirterek; çiftçi, esnaf ve sanayici üretim yaparken nelerden sıkıntı çekiliyorsa o konularda yardımcı olacaklarını söyledi.

Mazotun pahalı olduğunu belirten Ağbaba, şunları söyledi: “İktidar kendi tercihini yapmış. Diyor ki ben tercihimi zenginden yana yaptım. Uçak yakıtından vergi almam, gemilerden vergi almam, ama çiftçinin ürettiği mazottan vergi alırım. Hem de iki kat vergi alırım diyor. Biz de diyoruz ki biz halkın yanındayız, biz üreticilerin ve çiftçilerin yanındayız. Biz mazottaki vergiyi kaldıracağız ve fiyatı yarı yarıya düşüreceğiz. Mazotun litre fiyatını 1,5 TL yapacağız. Bütün çiftçiler rahat bir nefes alacak, çiftçi kazanacak, üretim artacak. Üretim artınca Karahöyük köyü mutlu olur, Arguvan mutlu olur, Malatya ve Türkiye mutlu olur.”

Ağbaba, Aile Sigortası hakkında da bilgiler vererek, işsizlik sorununu çözeceklerini vurguladı. Ağbaba, “Türkiye’de hırsızlığa, yolsuzluğa son vereceğiz. Halk için çalışacağız. Bizim yandaşımız halk, şimdiye kadar devletin, hükümetin imkanlarından yararlanamayan halk. Çünkü bizim gücümüz sizsiniz” diye konuştu.

Ağbaba’nın ziyaret ederek, toplantılar düzenlediği köyler şunlar: Karahöyük, Ermişli, Çayırlı, Kızıluşağı, Yenisu, Gürge, Koyuncu, Konakbaşı, Koçak, Kuyudere, Aşağı Sülmenli, Yukarı Sülmenli, Tarlacık, Gecekondu, Hasar Köy, Hotumhan, İsa Köyü, Morhamam, Kesirik, Gümüşlü ve Karababa.

AKÇADAĞ'DA..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, boşanma oranının 10 kat, işsizliğin 2 buçuk kat arttığını belirterek, icra dosyası sayısının 110 bine ulaştığını söyledi.

Ağbaba ve 6. sıra milletvekili adayı Güzide Gök Yıldırım Akçadağ merkezini ve Akçadağ’a bağlı köyleri gezdiler. Ağbaba, Akçadağ ilçe merkezinde vatandaşlarla tek tek tokalaşıp, esnaf ziyaretinde bulundu. Ağbaba, daha sonra Akçadağ’a bağlı Keller, Hançerli, Büyük Cimiş, Küçük Cimiş, İkinciler Bölüklü, Altunlu, Gölpınar, Sahilköy, Kömmekavak, Dedeköy, Karapınar köylerini gezdi.

Köylerde konuşan Ağbaba, “Bunların Türkiye’yi nasıl yönettikleri belli. İşsizlik Malatya’da bunlar iktidara geldikten sonra 2 buçuk kat arttı. Türkiye’de bunlar iktidara geldikten sonra Malatya 81 il içinde 60’ncı oldu. Malatya da 110 bin tane icra dosyası var. Bin 286 olan boşanma sayısı 10 kat arttı. Bunlar sadece ekonomimizi bozmadı, sadece yoksulluğumuzu artırmadı. Bunlar evimizi de yıktı. Şimdi biz yeni seçilen genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber önemli bir çıkış yakaladık. Hedefimiz iktidar. Hedefimiz şimdiye kadar ihmal edilmiş şimdiye kadar sorunları çözülmemiş köylerimizin sorunlarını çözmek. Hedefimiz yoksulluğu tarihe gömmektir” dedi.

Akçadağ’da birçok köyün mera sorunu bulunduğunu belirten milletvekili adayı Ağbaba, şöyle devam etti: “Bu mera sorununu duyar duymaz bir basın açıklaması yaptık. Ardından mahkemeye verdik. Hukuki mücadelemiz devam ediyor. Bu meralar ile ilgili sorun haksızlıktır ve işgaldir. Tabi bunu kılıfına uydurmuşlar. Tek çözüm var, o da Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı. Başka bir çözüm yok. Türkiye’nin en temel sorunu yoksulluk, bu sorunu bir Aile Sigortası ve iki üretimle çözeceğiz, halkın iktidarında.”

Bakan Akdağ’ın görme engelli vatandaşa davranışını “saygısızlık” olarak niteleyen Ağbaba, “Geçtiğimiz günlerde bir yurttaşımız Sağlık Bakan Recep Akdağ’a derdini anlatmak için gidiyor, ‘Sayın Bakanım ben asgari ücretle müteahhit yanında çalışıyorum, geçinemiyorum’ diyor. Bakan diyor ki, ‘Git senin gözlerin de görmüyor. İş bulmuşsun sana yeter’ diyor. Bunu söyleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı. Ünvanı; profesör, mesleği ne; çocuk hekimi. Şimdi böyle bir şey olabilir mi? Bakanın vatandaşa yaptığı saygısızlık. Biz size efendi değil hizmetkar olmak istiyoruz.

Siyasetçi kimdir? Vatandaşı fırçalayacak, ‘sen kimsin’ diyecek. Hiçbir demokratik ülkede böyle bir şey yaşanamaz. Biz diyoruz ki taşeronlaşmayı bitireceğiz. Taşeronlukta devlet kendi yurttaşını sömürüyor. Türkiye’de 2 milyona yakın işçi taşeron şirketlerde çalışıyor. Bunu iktidar olduğumuzda ortadan kaldıracağız” dedi.

Konuşmalardan sonra, Ağbaba köy kahvehanesinin ocağına geçerek vatandaşlara çay doldurdu. Ağbaba, daha sonra vatandaşlarla beraber halay çekti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız