SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğu ve Güneydoğu'nun da Takımıyız"

0
Güncellendi - 2018-01-24 04:02:09
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, “Malatya’nın takımıyız ama Doğu ve Güneydoğu’nun da takımıyız” dedi.

Gevrek, Güneydoğu Spor Yazarları Derneği’nin düzenlediği "Anadolu kulüplerinin kurumsal yönetimi, kalıcı gelir kaynakları, alt yapı sorunları ve çözüm önerileri” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen panelde konuşan Gevrek, “Hemen her ilde belki de Avrupa’da olmayan çok güzel statlarımız var. Çok güzel statlarımız yapıldı ama keşke bunlar istişare yapılarak yapılsaydı. Şehrin göbeğinde mevcut statların yerinde olsaydı. Mevcut statların yerinde olsa, kulüplere gelir sağlamak için dükkanlar, alışveriş merkezleri yapılabilirdi. Tabi farklı şeyler yapılabilir. Ama kulüplerin yaşaması içinde mutlak sabit gelirlerin olması gerekiyor” diye konuştu.

Gevrek, Kulüpler Birliği’nde konuşulan ‘Spor Yasası’nın çıkması gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Spor Yasası çıkarsa, haksız rekabetler ortadan kalkar. Kulüp başkanları geliyor 2,3 sene kısa vadeli başarılar için kulüpler borçlandırılıyor. Kulüpler borçlandırıldıktan sonra giden başkanın ve yöneticinin bir sorumluluğu olmuyor. Yönetici, başkan hepimiz ticaret yapıyoruz. Herkes kendi şirketini yönettiği gibi kulübü yönetse inanın kimse o kadar harcamaları yapmayacaktır. Biz, bu konuda Türkiye’de ilk olan bir kulübüz. Biz, bütçemizin yüzde 10’unu aşabiliyoruz. Yüzde 10’undan sonra kulüp başkanı ve yöneticiler sorumludur. Futbol yasasında olması gerekende budur. Ama biz bunu önceden tüzüğümüze koyduk. Eski Malatyaspor’da biz bunu yaşadık. Biz bunu çok iyi biliyoruz. Malatyaspor, maalesef borçlardan dolayı şuan amatör ligde mücadele ediyor. Biz bunun acısını yaşadığımız için en azından Evkur Yeni Malatyaspor’da bu sıkıntıları yaşamama adına tüzüğe böyle bir madde koyduk.”

Futbolun il, ülke ve dünya için önemli olduğuna dikkat çeken Gevrek, “Biz, 2.Lig’den TFF 1. Lig’e, TFF 1. Lig’den de Süper Lig’e çıktık. TFF 1. Lig’den Süper Lig’e çıkarken beni ilk arayan Altınordu başkanı oldu. Şampiyonluktan dolayı beni arayıp kutladı. Ben de ‘Şampiyon sizsiniz’ dedim çünkü yetiştirmiş olduğu futbolcularla Türk futboluna çok güzel katkılar yaptı. Bunu bütün kulüplerimizin yapması gerekiyor. Tabi büyük kulüplerimizin bunu yapması bana göre biraz zor. Evkur Yeni Malatyaspor olarak altyapıya büyük önem veriyoruz. Tabi şehrinde yanınızda olması lazım yoksa kolay olmuyor. Bizde Türkiye’de seyirci ortalamasında Süper Lig’de ilk yedi içerisindeyiz. Geçmişine bakıldığında camia, taraftar olarak başarıyı ister ama en önemlisi kendi çocuklarımızı yetiştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Gevrek, Evkur Yeni Malatyaspor’un Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Süper Lig’de tek temsilcisi olduğuna dikkat çekerek, “Malatya’nın takımıyız ama Doğu ve Güneydoğu’nun da takımıyız” dedi.

Panele TFF Başkanvekili Nihat Özdemir, Eski Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal, kulüplerin yöneticileri, idareciler, antrenör ve sporcular katıldı.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • gökmen (6 yıl önce)
    SEN NE ANLARSIN BU İŞLERDEN BAŞKAN SEN KENDİ TAKIMINI YÖNETMEKTEN ACİZSİN SENİ KENDİ TARAFTARIN KABULLENEMEMİŞ BAĞRINA BASMAMIŞ KALMIŞSIN BİDE SEMİNERDE DOKTORLUK EDİYORSUN :)
    0
    0
    Yanıtla