SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğuç, ''Mahkeme Kararıyla'' Yeniden Dönüyor..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürü iken, geçtiğimiz günlerde ikinci kez, 6 aylık geçici görevle bakanlık merkez teşkilatı emrine alınan ve yerine İlköğretim Müfettişi Mehmet Bulut (fotoğrafta sağdaki) vekaleten atanan Hamza Doğuç (fotoğrafta soldaki) hakkındaki bu tasarrufla ilgili Ankara İdare Mahkemesi'nin "Yürütmeyi Durdurma" kararı verdiği öğrenildi. Mahkeme kararının "geçici görevlendirmeyi" durdurmasına ilişkin kararın, taraflara tebliğ edildiği ve Doğuç'un Malatya'daki görevine başlatılmasının beklendiği haber alındı.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Doğuç, Kasım 2004'te de "6 aylık geçici görevlendirme" ile bakanlık merkez teşkilatına alınmış, yerine de aynı süre için İlköğretim Müfettişi Mehmet Bulut vekaleten atanmıştı. Doğuç bu uygulamaya ilişkin Ankara İdare Mahkemesi'ne dava açmış, yürütmeyi durdurma kararı almış, bu arada 6 aylık ilk geçici görevlendirmenin de süresi dolmuştu. Doğuç, göreve başlamak üzere Malatya'ya dönmüş, kendisi de 6 aylık geçici süreyle vekaleten müdürlük görevine atanan Bulut, bu sürenin dolmasıyla ayrılmış, kısa bir süre sonra da Doğuç'un göreve başlatılmasına ilişkin bakanlık emri Malatya'ya ulaşmıştı.

Mayıs 2005'teki bu gelişmelerden sonra Eylül ayı başlarında, Milli Eğitim Bakanlığı Hamza Doğuç'u yeniden "6 aylık geçici görevlendirme" ile Ankara'ya almış, yerine de 12 Eylül tarihinde yine Mehmet Bulut vekaleten atanmıştı.

Ankara'ya giden Doğuç'un, bu ikinci geçici görevlendirmeyle ilgili de mahkemeye başvurduğu, Ankara 7'nci İdare Mahkemesi'nin 13 Eylül tarihinde verdiği "yürütmeyi durdurma" kararının, bakanlığa ve Doğuç'a 21 Eylül Çarşamba günü tebliğ edildiği haber alındı. Karar doğrultusunda, Doğuç'un Malatya'da yeniden göreve başlatılması gerekiyor.

Bu arada, Doğuç'un İdare Mahkemesi'ne açtığı dava ise "esas"tan görüşülmeye devam ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız