SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğuda Bir İlk

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir ilk olan, beyin damarlarının tıkanması ya da yırtılarak kanaması sonucu oluşan nörolojik hastalarına müdahale edileceği İnme Merkezi hizmete girdi. Açılışta konuşan Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Cemal Özcan'ın, "Böyle bir birimin açılabilmesiiçin adil ve yenilikçi yönetim gerekliymiş" sözleri de ilginç bulundu.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Nöroloji Anabilim Dalı İnme Merkezi'nin açılışı için düzenlenen törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Saraç, Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cemal Özcan ile davetliler katıldı.

Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cemal Özcan, Nöroloji Anabilim Dalı'nda 10 yıldan beri önemli bir kadronun olmasına karşın gerekli önemin şimdiye kadar verilmediğini aktararak, "Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kendilerini çok iyi yetiştirmiş bilim adamları var. Sağlık alanında tanıtım yapılmalıdır. Hatta zorunludur. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde bazı bilim dallarının tanıtılmaması hastalar için bir eksikliktir. Böyle bir birimin açılabilmesi için adil ve yenilikçi yönetim gerekliymiş" dedi.

Nöroloji Anabilim Dalı öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Altınayar ise "İnme beyin damarlarının tıkanması yada yırtılarak kanaması sonucu oluşan nörolojik bir tablodur. İnmenin toplumsal yükü çok ağırdır. Hem hasta hem de hasta yakınları için en büyük tıbbi dramlardan biridir. Normal yaşamını sürdüren bir kişi birden bire konuşamaz, hareket edemez ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geliyor. Aynı travmayı doğal olarak hasta yakınları da bütün şiddetiyle yaşıyor. İnme oldukça sık görülen bir hastalıktır. Her 100 bin kişide 100 ile 200 yeni inme olgusu görüldüğü tahmin edilmektedir. İnme, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölüm nedenleri içinde üçüncü sıradadır. Turgut Özal Tıp Merkezi, alanında uzman bir inme ekibi ve benzerlerine göre daha modern bir inme biriminin açılışı ile Doğu'daki ilk inme merkezi olma özelliği ile inme gibi çok önemli bir sağlık sorununda da başvuru merkezi olmaktadır" diye konuştu.

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Saraç ise, İnme Merkezi'nin açılması ile önemli bir eksikliğin giderildiğini söyleyerek, kemik iliği ile ilgili bölümünde çok yakında açılacağını ifade etti. Prof. Dr. Saraç, yaklaşık 10 yıldan beri Nöroloji Anabilim dalında çalışan bir öğretim üyesi olarak böyle bir merkezin açılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Merhum Turgut Özal'ın Tıp Merkezi'nin temelini atarken, buranın bölgeye ve komşu ülkelere hitap eden bir merkez olmasını istediğine işaret eden İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Ramazan Özdemir, "İnme Merkezi Malatya'ya ve bölgemiz için önemli bir hizmet. Helikopter pisti olan bir Turgut Özal Tıp Merkezi'ne bir helikopter verilmesi gerekiyor. Helikopter hizmeti Malatya için bir ihtiyaçtır. 1 saatte müdahale edilmesi gereken hastalar için helikopter sisteminin Malatya'da oluşturulması gerekiyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İnme Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Açılış nedeniyle bir de kokteyl verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız