SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğuda Zaman" Sergisi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:19:03
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fotoğraf Sanatı Derneği (MAFAD) Onursal Üyesi Adem Sönmez’in, “Doğu’da Zaman” adlı fotoğraf sergisi 27 Mart Cuma günü açılacak.

Sergiye ilişkin şu bülten yayınlandı:

"Malatya Fotoğraf Sanatı Derneği Onursal Üyesi, Usta Fotoğrafçı Adem Sönmez’in, “Doğu’da Zaman” adlı fotoğraf sergisi 27.03.2015 tarihinde saat 14.00 da Malatya Park AVM de izleyicileri ile buluşacak. 

Malatya Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından organize edilen sergide,45 fotoğraf izleyiciler ile buluşacak, fotoğrafların konusu, karda yaşam, yaylada yaşam ağırlıklı. kırsal kesimin zor şartları, serhat bölgesinde yaygın olan kubbeli tandır evler ve yaylalardaki yaşantılardan oluşmakta. Sergi 3 gün boyunca açık tutulacak.

Ayrıca Büyük usta Adem Sönmez’le Cumartesi saat 18.00 da Fotoğraf konulu minder sohbeti yapılacak.

Adem Sönmez,.1973 yılında Fotoğraf çekmeye başlayan ve Anadolu’da fotoğraf sanatına büyük emek vermiştir.

Adem Sönmez, yaklaşık seksen bin fotoğraf çekimi gerçekleştirmiş, ağırlıklı olarak Muş olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaptığı çalışmalar kapsamında girdiği yarışmalarda çok sayıda ödül almıştır.

“Bu güne kadar yaklaşık 80 bin civarında tarihi ve sosyal yaşamları fotoğrafla belgeledim. Şunda arşivimde 30 bin civarında negatif ile 50 bin civarında ise, dijital ortamda fotoğraf var. Bunun yanı sıra Türkiye’nin değişik bölgelerinde çok sayıda sergi açtım ve açmaya devam ediyorum.” diyen Adem SÖNMEZ doğunun Evliya Çelebisi olarak anılıyor.

Fotoğraf çalışmalarının yanında, TRT'nin yaptığı ''FIRATIN TÜRKÜSÜ'' ve ''ANADOLU DÜŞLERİ'' belgesellerinde program danışmanlığı yaptı. 1992 Berlin film festivalinde gösterime giren ''DÜĞÜN'' adlı uzun metraj sinema filminin sanat yönetmenliğini yaptı.

Bu Sergide Malatya Fotoğraf Sanatı Derneği Onursal Üyesi Usta Fotoğrafçı Adem SÖNMEZ, Muş ve Doğu Anadolu bölgesinde yaklaşık 40 yılda yaptığım çalışmaları fotoğraflarında yansıtıyor.

Son olarak yakın zamanda TRT Belgesel kanalı tarafından yayınlanacak olan “Anadolu gözleri” belgeselinde konu olan Adem Sönmez Fotoğraf çalışmalarına aralıksız devam etmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız