SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğum Gününde Şehit

A- A+ PAYLAŞ
HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi kırsalında, PKK’lı teröristlere yönelik operasyonda mayına basarak şehit olan 2 askerden 20 yaşındaki piyade komando er Ferdi Bolat’ın cenazesi, Aydın’ın Söke İlçesi’nde 15 bine yakın kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından doğum gününde toprağa verildi.
 
Şehidin annesi Nazmiye Çelik’in "Hadi oğlum ’Şaka yaptım’ de" diye ağıt yakması yürekleri dağladı.
 
Şemdinli İlçesi kırsalında terör örgütüne karşı yürütülen operasyon sırasında mayına basıp şehit düşen 7 aylık asker piyade komando er Ferdi Bolat’ın cenazesi dün ikinci evliliğini yapan annesi Nazmiye Çelik’in yaşadığı Söke’ye getirildi. Söke Devlet Hastanesi Morgu’na konulan şehidin cenazesi, bugün yakınları tarafından alındı ve hastane önünde personelin katıldığı törenin ardından cenaze arabasıyla Kemalpaşa Mahallesi Alay Sokak Numara 1’deki evinin önüne getirildi. Gözyaşlarının sel olup aktığı evin bulunduğu sokağa cenaze arabasının girmesiyle feryatlar yükseldi. 
 
Cenazeye katılmak üzere toplanan Sökeliler ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Kahrolsun PKK’, ’En büyük asker bizim asker’ sloganları attı. Burada helallik alınmasının ardından dua edildi. Daha sonra şehidin cenazesi, İlyas Bey Camii’ne götürüldü. Camide yapılan törene, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Aydın milletvekilleri Lütfü Baydar ile Bülent Tezcan, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın Valisi Kerem Al, belediye başkanları, daire müdürleri, şehidin yakınları ve 15 bine yakın Sökeli katıldı.
 
AĞABEYİNİN ASKER KIYAFETİNİ GİYDİ
 
Şehidin annesi 45 yaşındaki Nazmiye Çelik, "Oğlum ben seni nelerle büyüttüm. Hadi kuzum ’Şaka yaptım’ de" diye ağıt yaktı. Ağabeyinin asker kıyafetini ve kendisine hediye ettiği üzerinde ay yıldız işleme bulunan kırmızı tülü omzuna alıp cenazeye katılan Cansu Bolat da "Ağabeyim ölmedi, şehitler ölmez, o ölmedi. Ağabey kalk şaka olduğunu söyle. Bak bugün senin doğum günündü, sana telefon açıp doğum gününü kutlayacaktım" diye gözyaşı döküp fotoğrafını öptü ve tabutuna kapandı. 
 
Tokat’tan gelen baba Mustafa Bolat, yakınlarının desteğiyle ayakta durmaya çalıştı. Üvey baba Ali Çelik ile iki kızı da tabutun başından biran olsun ayrılmayıp gözyaşı döktü.
 
HERKES AĞLADI
 
Cenaze törenine katılanlar, bir yandan gözyaşı dökerken diğer taraftan da ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp teröre lanet yağdırdı. Bir yerel televizyon kanalının kameramanı da çekim yaptığı sırada kendine hakim olamayıp gözyaşı döktü.
 
DOĞUM GÜNÜNDE TOPRAĞA VERİLDİ
 
Şemdinli’de şehit düşmeden üç gün önce annesiyle telefonda konuşurken "Nasipse Kurban Bayramı’nda izne geleceğim" diyen er Ferdi Bolat’ın, bugün doğum günü olduğu öğrenildi. İlyas Bey Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından askere gitmeden önce Sökespor’da amatör olarak futbol oynadığı öğrenilen komando er Ferdi Bolat, doğduğu gün Söke Asri Mezarlık’taki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız