SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğum Yaptı Oy Vermeye Geldi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:19:17
Doğum Yaptı Oy Vermeye Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da engelli vatandaşların oy kullanabilmesi için vatandaşlar seferber oldu. 

Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim döneminde de engelli vatandaşlar oy kullanmada büyük sıkıntı yaşadı. 

Kanuni İlkokulu'na oy kullanmak için gelen tekerlekli sandalyeli bir vatandaş, merdivenlerin yanında bariyer olmayınca büyük sıkıntı yaşadı. Oy kullanmak için okula gelen vatandaşlar, engelli vatandaşı, önce kendi yaptıkları bariyerden çıkarmak istedi ancak başarılı olamayınca kucaklarına alıp yukarıya taşıdılar. 

Aynı manzara Fatih Ortaokulu'nda da yaşandı. Oy kullanmak için okula gelen Yücel Doğanşahin, okulun engelliler için rampası olmadığını görünce yetkililerden yardım istedi. Doğanşahin için ilk önce tahtalardan rampa oluşturulmaya çalışıldı ancak başarılı olunamadı. 

Doğanşahin'in okula çıkamaması nedeniyle bu kez devreye sandık görevlileri girdi. Oyunu okul bahçesinde kullanan Doğanşahin, okuldan ayrıldı.

DOĞUM YAPTI, OY KULLANMAYA GELDİ..

Bu arada Malatya'da gece doğum yapan bir bayan çocuğunu hastanede bırakıp, 14.00'da oy kullanmaya gitti.

Beydağı Devlet Hastanesi Kadın Doğum Ünitesinde saat 01.00'de doğum yapan Elif Geniş, yeni doğan bebeğinin hastanede bırakıp, saat 14.00'da oy kullanmak için Avni Kiğılı Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi'ne geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Öznur Çalık, yeni doğum yapan Geniş'e oy kullanması için yardım etti. 

Geniş, 'Yeni doğum yaptım, oy kullanmak için bebeğimi hastanede bırakıp geldim' dedi. 

O DA OYUNU VERDİ..

Diğer yandan Malatya'da, 60 yaşındaki Zeynep Yiğit, hasta yatağından kalkıp, oy kullandı.

Ailesi tarafından araçla oy kullanacağı Hacı Ahmet Akıncı Anadolu Lisesi'ne getirilen Yiğit, 1061 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Hasta yatağından kalkan ve oy kullanamaya giden Yiğit, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Öznur Çalık ile bir süre sohbet etti. Çalık'ı görünce duygulanan Yiğit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selam söyledi. 

Solunum hastası olan ve cihaza bağlı bir şekilde gelip oyunu kullanan Zeynep Yiğit, oy kullanma işleminin ardından tekrar evindeki hasta yatağına döndü. 

Çalık, daha sonra Zeynep Yiğit'i evinde ziyaret etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız