SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DOGÜNSİFED Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) yönetim kurulu toplantısı, Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı İbrahim Güngör ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde Malatya'da gerçekleştirildi.

DOGÜNSİFED Başkanı Tarkan Kadooğlu (fotoğraftaki) tarafından yapılan açıklamada, "Federasyonumuzun Mart-Haziran ayları arasındaki faaliyetleri ve bütçesinin değerlendirildiği toplantıda gündem maddeleri arasında Nisan ayı içerisinde açıklanan Yeni Yatırımları Teşvik ve İstihdam Paketi, Kalkınma Ajansları ve TÜRKONFED ve Özyeğin Üniversitesi ortak çalışması olan Yenikobi Projesi kapsamında başlatılan Şirket Aynası programı yer aldı" dedi.

Kadooğlu tarafından yapılan açıklamada, toplantıda sonuç bildirgesinde yeni teşvik ve istihdam paketinin de ele alındığı bildirildi. Bildirgede, "Yönetim kurulu üyelerimiz genel anlamda Yeni Teşvik ve İstihdam Paketi'nin bu güne kadar hazırlanmış en kapsamlı çalışma olduğunu ancak özelde faaliyette bulunduğumuz illerin içerisinde yer aldığı dördüncü bölge için teşviklerin eksik kaldığı noktalar olduğunu belirtmişlerdir. Dördüncü bölge için öngörülen teşviklerin değerlendirildiği toplantıda ulaşım ve alt yapı sorunları olan kentler ile liman kentlerinin aynı kategoride değerlendirilmesinin Teşvik Paketi'nin hedeflediği bölgesel eşitsizliğin giderilmesi amacına hizmet edemeyeceği belirtilmiştir.

Değerlendirme çalışmasında yer aldığı şekli ile Federasyonumuzca ilgili kurumlara iletilmesinin ve üye derneklerin konuyu her türlü platformda gündeme getirmesinin bölgelerimizin teşvik ve istihdam paketinden tam anlamıyla faydalanmasında önemli rol oynadığı belirtildi" denildi.

DOGÜNSİFED yönetim kurulu toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan ve bölgede kurulmuş ve kurulacak olan Kalkınma Ajanslarına dair görüşler de dile getirildi.
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Sivil toplum kuruluşlarının katılımının daha geniş tutulmasının, Kalkınma Ajanslarının hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunacağı belirtildi" denildi.

Sonuç bildirgesinde daha sonra şunlar belirtildi:
"Toplantıda ayrıca Federasyon olarak üyesi bulunduğumuz TÜRKONFED tarafından hayata geçirilen Yenikobi Projesi ele alınmıştır. Bu kapsamda üye derneklerimizin Şirket Aynası programına dair bilgileri üye firmalar ile paylaşmasına ve Federasyonumuza geri dönüşümün sağlanmasına karar verilmiştir.

Bölgelerimizde faaliyet gösteren firmalar ve bağlı bulundukları dernekler ile Federasyonumuz arasındaki iletişimin, eşgüdümün ve işbirliğinin geliştirilmesi amacı ile üye firmalara dair bilgilerin yer aldığı Federasyon Rehberi hazırlanmasına karar verilmiştir. Bu bağlamda üye firmalara dair iletişim bilgilerinin en kısa süre içerisinde Federasyonumuza bildirilmesi gerekmektedir. Bu amaçla her bir üye firma için ihtiyaç duyulan bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Federasyon çalışmalarımızı desteklemek ve Doğu ve Güneydoğu'da iş dünyasının nabzını tutmak amacı ile üye derneklerimizin düzenli olarak faaliyette bulundukları il ve illerin sorunları ve çözüm önerilerini içeren raporlarının tarafımıza gönderilmesine karar verilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız