SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doğuyu da Kapsamalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, GAP illerini kapsayan yeni hayvancılık teşvik kapsamına, Doğu Anadolu illerinin de alınmasını istediklerini söyledi.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç yaptığı açıklamada, "GAP illerinde uygulanmaya başlayan hayvancılık destek hibe projelerinden Doğu Anadolu bölgesi gibi Malatya'nın da yararlanmasını istiyoruz. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren teşvike göre, GAP bölgesinde hayvancılıkla uğraşan üreticilere ciddi anlamda destekler verildi. Bu destekler karşılıksız hibe olarak veriliyor. Yüzde 30-40 civarında hayvan ve teçhizat alımı ve bina yapımıyla ilgili hibe veriliyor. Oysa hayvancılığın merkezi Doğu
Anadolu Bölgesi'dir. Doğu Anadolu'daki illeri bu haktan mahrum bırakırsanız, zaten sıkıntılı olan hayvan üretimimiz ileri gitmez" ifadelerini kullandı.

"Şuanda dünyada en pahalı et yiyen ülke olarak hayvancılıkta kalkınmamız için GAP Bölgesi illerine sağlanan hayvancılık teşviki doğu Anadolu'daki illeri de kapsamalıdır" diyen Erkoç, bu konuda girişimlerini sürdüreceklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız