SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DOKAB Toplandı

A- A+ PAYLAŞ

Doğu İlleri Kalkınma Birliği'nin (DOKAB) Kasım 2009 Olağan Meclis Toplantısı Bingöl'de yapıldı.

DOKAB tarafından her üç ayda farklı bir ilde gerçekleştirilen toplantı Bingöl Valiliği Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıda DOKAB program uygulama biriminin yeniden yapılandırılması ele alınarak görev dağılımı yapıldı. DOKAB Genel Sekreterliği görevine Malatya Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş'ın atandığı toplantıda 2010 bütçesi ile Program Uygulama Birimi (PUB) brifingi ve çalışma programı görüşüldü.

Programın açılış konuşmasını yapan DOKAB Başkanı ve Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, gerçekleşen toplantıda bazı veri ve bilgileri paylaşacaklarını ve önümüzdeki dönemlerde neler yapacaklarını tartışacaklarını söyledi.

Vali Saran, "Birliğimizin varlığı ve çalışmaları ile ilgili bazı stratejiler geliştirdik. Türkiye'de fonların ve bir takım kalkınma kaynaklarının kullanımında özellikle yeniliklerin takip edilmesi, faal olunması ve her zaman ileriye doğru gidilmesi gerekiyor. Yoksa pasif ve atıf durumda kalan organizasyonların geleceği ile ilgili mutlaka soru işaretleri ve tartışmalar başlar. Bu münasebetle toplantımızda hem bir araya gelerek birliğimizin geleceğini tartışacağız, hem de yapılabilecek güzel şeyler konusunda sizlerin fikirlerini alacağız. Proje üretme konusunda genel sekreterimiz daha faal olacaklar. Önümüzdeki dönemde yoğun bir projecilik, proje hazırlama ve proje kazanma çabası içersinde olacağız" dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise Bölgesel Kalkınma Ajansı'nın kurulması ile birlikte DOKAB'ın hikmetinin kalmadığı yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Vali Balkanlıoğlu, "Bölgesel Kalkınma Ajansı kurulsa dahi buraya gelecek kaynak ve imkanlardan faydalanmak proje karşılığında oluyor. Hangi il proje üretebilirse o kadar projelerden faydalanabilecek. Bu nedenle DOKAB'ın fonksiyonlarından en iyi şekilde faydalanacağımızı umuyorum. Birçok projelerde yüzde 80'li talep ile kuruluşa hibe olarak sağlayacak. Yüzde 20'de kendisi kuruluşa katkı sağlayacak. Bazen de yüzde 95 hibe, yüzde 5 talep edenin katkısı olması lazım. Tamamı hibe olunca bir beleşçilik oluyor. Bu nedenle bizim de elimizi taşın altına koymamız lazım" şeklinde konuştu.

Proje hazırlanırken en önemli fonksiyonun ihtiyaçlara cevap verebilecek bir özellik taşıması gerektiğini belirten Elazığ Valisi Muammer Erol ise, sadece sonuçların izlenmesinin bir şeye yaramayacağını söyledi. Vali Erol, "Proje hazırlanırken en önemli fonksiyon ihtiyaçlara cevap verebilecek bir özellik taşıması gerekmektedir. Bunun da birliğimizin en önemli görevi olması lazım. Bu da izlemenin aktif bir izleme, sürece dahil bir izleme ve işi yönlendiren bir izleme olarak düşünülmesine bağlı. Bu nedenle sadece sonuçları izlersek bir şeye yaramaz. Birliğimizin dört ilimizin de ihtiyaçlarını karşılayacak özel projeler üretmesi gerekiyor. Dört ili de ilgilendiren projeler üretilmelidir. Burada geçecek projeler dört ilinde ihtiyaçlarına cevap verebilecek projeler olmalıdır. Bu nedenle birlik buna çalışmalı ve kafa yormalı" ifadelerini kullandı.

Bir sonraki toplantının 25 Şubat 2010 Perşembe günü Malatya'da yapılacağı belirtildi. Toplantının ardından katılımcılar Vali İrfan Balkanlıoğlu davetlisi olarak öğle yemeğine katıldı. Yemeğin ardından katılımcılar Belediye Başkanı Serdar Atalay'ı makamında ziyaret ettikten sonra Bingöl'den ayrıldı.

Bingöl'de yapılan DOKAB toplantısına Tunceli Valisi Mustafa Erkal, Bingöl İl Planlama Müdürü Yunus Emre Kırar Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerinin il genel meclis üyeleri ile illerin proje büro görevlileri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız