SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doktor Açığını Kapatıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, 35. dönem pratisyen hekim atamaları kapsamında il merkezi ile ilçelere 26 atama yapıldığını, doktor açığının önemli ölçüde kapatıldığını söyledi.

Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin gönderilen basın bülteni şöyle:

"Ak Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Eczacı Öznur Çalık, Malatya ili dahilinde gerçekleşen pratisyen hekim atamaları hakkında yazılı bir açıklamada bulundu.

Ak Parti Hükümetlerinin sağlığa verdiği önem verdiği hepimizin malumudur. Hükümetimizin 2003 yılında ilan ettiği Sağlıkta Dönüşüm Programı, Türkiye’nin sağlık politikaları açısından önemli bir dönüm noktasını teşkil etmektedir. Hükümetimizin sağlığa verdiği önem çerçevesinde, Sağlık Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonuç vermiş; 35. Dönem Pratisyen Hekim atamaları gerçekleşmiştir. Bu kapsamda; ilimiz Merkez ve İlçeleri 26 pratisyen hekime kavuşmuştur. Malatya Merkezde, 1, 2, 3, 5 ve 8 No.lu acil sağlık hizmetleri istasyonları birer pratisyen hekim ve Devlet Hastanesi 4 pratisyen hekim; Akçadağ’da 1 No. lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu 1, 75. yıl Devlet Hastanesi 3, Toplum Sağlığı Merkezi 1 pratisyen hekim; Arapgir İlçe Hastanesi 1; Arguvan Toplum Sağlığı Merkezi 1; Battalgazi Toplum Sağlığı Merkezi 1; Darende Hulisi Efendi Devlet Hastanesi 2 ve Toplum Sağlığı Merkezi 1; Doğanşehir Devlet Hastanesi 1 ve Toplum Sağlığı Merkezi 1; Doğanyol Toplum Sağlığı Merkezi 1; Hekimhan Devlet Hastanesi 2 ve Toplum Sağlığı Merkezi 1; Kale Toplum Sağlığı Merkezi 1; Kuluncak Toplum Sağlığı Merkezi 1;Pütürge Devlet Hastanesi 1 ve Toplum Sağlığı Merkezi 1; Yazıhan İlçe Hastanesi 1; Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi 2; Yeşilyurt Toplum Sağlığı Merkezi 1 pratisyen hekim kazanmıştır. Malatya ilimiz, pratisyen hekim anlamında %95 lik doluluk oranıyla Türkiye’de 3. konumda bulunuyordu. Şimdi çok şükür ki, ilimizde; önemli ölçüde doktor açığını kapatmış bulunuyoruz, bu durum Malatya’yı, verilen sağlık hizmetlerinin kalitesi bakımından daha da parlatacaktır. Yıl içinde yapılacak yeni doktor ve diğer sağlık personeli atamalarıyla buralardaki sağlık hizmet sunumunu daha da güçlendireceğiz.

Ak Parti olarak, köylerimize, belde, ilçe ve kasabalarımıza; daha fazla hekim daha fazla sağlık görevlisi ve daha yüksek bir yaşam kalitesi götürmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Ulaşılmaz ve erişilmez denilen her yere elimize uzatmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle, ilimiz ve ilçelerimize gerçekleştirilen yeni pratisyen hekim atamalarının tüm vatandaşlarımız açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız