SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doktor Takviyesi Yapılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:26:00
A- A+ PAYLAŞ
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, ilçelerde bulunan hastanelere doktor takviyesi yapılması gerektiğini söyledi. 
 
Malatya Devlet Hastanesi’nin mevcut yerinde hizmetlerini sürdürmesiyle ilgili başlatılan kampanyayla ilgili bir açıklama yapan MÜSİAD Malatya Şubesi Başkanı Namık Şahin, şöyle konuştu: “Malatya Devlet Hastanesi’nin yıkımının ertelenmesiyle ilgili Malatya’da sivil toplum kuruluşlarındaki arkadaşlarımız görüşlerini ifade ediyorlar. Ben olaya farklı bir açıdan bakmak istiyorum. Yeni yapılan hastanenin yıl sonuna kadar bitirileceği kaydediliyor. 660 yataklı bir hastane olacak. 340 odası tek kişilik, geriye kalan odalarında çift kişilik olacağı bizlere iletildi. Baktığımızda çoğu üniversite hastaneleri dahil olmak üzere 1 ya da 2 yataklı odalar görmek mümkün değil."
 
Malatya Devlet Hastanesi ve Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Kampusuna ilçelerden de vatandaşların geldiğini anlatan Şahin, şunları söyledi: "Bu insanlarda devlete vergilerini veriyor. Şahsi olarak bu konudaki düşüncem özellikle ilçelerde bulunan hastanelerin fiziki olarak güçlendirilmesi ve buradaki doktorların bir kısmının ilçelere gönderilmesidir. Mesela burada aynı dalda 10 doktor var ama ilçede yoksa buradaki birkaç doktorun ilçelere gönderilmesi düşüncesindeyim. Çünkü ilçedeki insanlarında buna hakkı var.”
 
Şahin, ilçelerde bulunan hastanelere doktor takviyesi yapılması gerektiğini vurguladı. Malatya’ya bakıldığında müthiş bir trafik sıkışıklığından bahsedildiğini anlatan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "İki hastane kapandığı zaman yeni hastanede trafik sıkışıklığı olacağından söz ediliyor. Trafik sıkışıklığını önlemek için Malatya’da ne kadar paralel yol açsanız bunu gidermeniz mümkün değil. Bunun yolu, Kuzey veya Güney çevre yolunun bir an önce devreye girmesiyle mümkün olur. Aynı şekilde siz ilçelerdeki hastaneleri güçlendirirseniz ve hastanelere doktor takviye ederseniz yoğunluk giderilmiş olur. Türkiye’de Sağlık Bakanlığı yeniden bir yapılanmaya girdi. Bu yapılanma kapsamında ilçelere hizmetler daha yoğun bir şekilde gidecek. İlçelerin çoğunda hastane var. Ama bu hastanelere doktor takviyesi yapılması gerekiyor. Sivil toplum kuruluşları olarak bu konunun üzerinden hassasiyetle durmamız gerekiyor.”
 
Malatya Devlet Hastanesi’nin durumuna da değinen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Malatya Devlet Hastanesi Beydağı Kampusu zaten yıkılacak. Sivil toplum kuruluşlarımızın tepkileri buna değil, Malatya Devlet Hastanesi ile ilgili. 660 yataklı hastane sene sonunda devreye giriyor. Bunun yanında kadın doğum, çocuk ve fizik tedavisiyle ilgili olarak da bölümlerin yapılması için de ayrılan parsel var. Bu epey bir zaman olacak. Burada şu gündeme gelebilir; bu iki hastane onlarla birlikte bin 100 yatak yapıyor. Bu yeni bölümler devreye girene kadar Malatya Devlet Hastanesi’nin yıkımının ertelenmesi söz konusu olabilir. Zannediyorum düşünce bu. MÜSİAD olarak benim kanaatim Malatya Devlet Hastanesi’nin diğer bölümler yapılana kadar yıkımının ertelenmesidir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız