SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doktora Hastadan Para Almaktan Hapis Cezası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir doktor, "Görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Doktora verilen ceza, paraya çevrilerek ertelendi.

Edinilen bilgilere göre, Malatya Beydağı Devlet Hastanesi (eski SSK)'nde görevli Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. V.T. hakkında, SSK Hastanesi'ndeki görevi esnasında rahatsızlığından dolayı ameliyat olan Sabri Ağdemir adlı vatandaştan para aldığı iddiasıyla Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Mahkeme heyeti, Dr. V.T.'ye görevi kötüye kullanmak suçundan önce 1 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra yargılama süresindeki davranışları lehine yorumlanarak hapis cezası 10 aya düşürüldü.

Mahkeme kararında; suçun işleniş biçimi ve dosya kapsamı gözetilerek, hürriyeti bağlayıcı olan hapis cezasının her gün için 9 YTL'den toplam 2 bin 700 YTL ağır para cezasına, bu cezanın da ağır para cezasından adli para cezasına çevrilmesi, bu paranın da ayda 1 kez olmak üzere 10 eşit taksitte ödenmesi, sanığın geçmişteki hali ve suç işleme eğilimine göre cezasının ertelenmesi halinde ilerde yeniden suç işlemekten çekinmesine sebep olacağı yolunda mahkemede kanaat oluştuğundan, cezanın ertelenmesinin uygun görüldüğü de belirtildi.

Bu arada, olayda söz konusu olan paranın, ameliyat yapıldıktan sonra alınması nedeniyle, suçun "Rüşvet- İrtikap" yerine "Görevi Kötüye Kullanma" kapsamına girdiği, bu nedenle sanık doktorun bu suçlamayla yargılandığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız