SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doktorlara Tam Gün Müjdesi...

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:57:52
Doktorlara Tam Gün Müjdesi...
A- A+ PAYLAŞ

 

Tam gün yasası esniyor. Branşında zirveye ulaşmış öğretim üyeleri mesai sonrası muayenehanesine gidebilecek.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamuda çalışan hekimlerin, başka kurumlarda hasta bakmasını ya da özel muayenehane açmasını engelleyen 'Tam Gün' yasasını esnetiyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklayacağı "Tam Gün Yasası'yla ilgili yeni düzenlemeye göre branşında zirveye ulaşmış öğretim üyeleri mesai sonrası muayenehanesine gidebilecek. Diğer öğretim üyeleri de mesai saatinden sonra üniversitede kalıp hasta bakabilecek.

TIP BAYRAMINDA ÇİFTE BAYRAM

Hekimlerin hastanelerde tam gün çalışmasını şart koşan ve muayenehane açmasına izin vermeyen "Tam Gün Yasası"nda yapılacak değişiklikte sona gelindi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "14 Mart Tıp Bayramı" ile Tam Gün yasası ile ilgili yapılan değişikliği bugün açıklayacak. Yeni model, hekimlere Tıp Bayramında adeta çifte bayram yaşatacak. 

6 MADDELİK PAKET

Üniversite hastanelerinde hocalar, tam gün çalışmaya devam edecek. Ancak saat 17.00'den sonra üniversitede özel hasta bakılabilecek.

- Akademisyenlere gece hasta muayene etme imkanı tanınacak.

- Üniversite hocaları, ihtiyaç duyulduğunda özel hastanelerde de ameliyat yapabilecek. Ancak bu durumda üniversiteye pay verilecek.

- Sevkli hastaların ücretsiz tedavisi devam edecek. Ancak acil, yoğun bakım, kalp, kanser gibi hastalıklar için sevk aranmayacak. Bu hastalardan hoca farkı ya da herhangi bir ekstra ücret de talep edilmeyecek.

- Üniversite hastanesine sevksiz şekilde gelen hasta, doçent ya da profesör tercihi yaparsa fark ödeyecek.

- Muayene farkı doçentler için 100'yi TL, profesörler için 200 TL'yi aşmayacak.

ÜNİVERSİTEDEN İZİNLE AÇACAKLAR

Hayata geçecek muhtemel yeni sistemle, üniversite yönetiminin belirleyeceği bir öğretim üyesi grubu mesai saatinden sonra muayenehanesine giderek hasta bakabilecek. Üniversite yönetiminin izin vermediği öğretim üyeleri mesai saatinden sonra da olsa muayenehane açamayacak. Fakat bu öğretim üyeleri mesai saatinden sonra üniversitede kalıp baktıkları her hasta için muayenehanelerdeki ücret kadar olmasa da 'hoca farkı' alacak.

DEVLET HASTANELERİ DOKTORLARI AÇAMAYACAK

Devlet hastanesindeki doktorlar ise mevcut düzende olduğu gibi yine muayenehane açamayacak. Ama bu hekimlerin performans ücretinde iyileştirme yapılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız