SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Doktorluktan Zor Bizim Meslek..''

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Serbest Muhasebiciler ve Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Nail Sanlı, Türkiye'de muhasebeci olmanın doktor olmaktan daha zor olduğunu söyledi.

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın mali genel kuruluna katılan TÜRMOB Genel Sekreteri Nail Sanlı, burada stajlarını bitiren 5 muhasebeciye belgelerini verirken yaptığı konuşmada, Türkiye'de muhasebecilik için başvuruda bulunan her 100 kişiden 87'sinin staja başlarken elendiğini açıkladı.

TÜRMOB Genel Sekreteri Nail Sanlı konuşmasında, "Şu anda Türkiye'de mesleğimize çok yoğun bir talep var, ancak çok ciddi bir planlama var. Son staj ve yoklama sınavında başarı oranı yüzde 13'tür. Bu mesleğe giriş yüzde 8'lerde, yüzde 10'lardadır. Her 100 başvurunun 87'si staja başlarken eleniyor. Bir mali müşavir 8 yılda yetişiyor, ancak hiçbir şeye bulaşmazsa, her şey yolunda giderse. Bir yeminli mali müşavir, 18 yılda yetişiyor. Bir tabip ise 6 yılda yetişiyor. Tabiplikten daha zordur bu meslek" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız