SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doktorun Adını Kim Kullandı?

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nail D. İle hastane başteknisyeni ve bir müteahhidin, AKP Milletvekili İhsan Koca’nın kendisine iletilen bir iddiayı polise bildirmesinin ardından tutuklanmaları olayını değerlendiren Vali Halil İbrahim Daşöz, idari soruşturma da açıldığını söyledi. Bu arada, operasyonun basın organlarına iletilip kamuoyuna yansımayan bazı detaylara ve suçlamalara yeralan elektronik posta mesajında adı kullanılan Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Tuncer, kendisinin kesinlikle kimseye böyle bir mesaj göndermediğini, bunu yapanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılması için girişimde bulunacağını söyledi. Ayrıca, başhekim ve 2 kişinin tutuklanması haberini “Vekil başhekim tutuklattı” başlığıyla yayınlayan günlük Yenigün Gazetesi’nin yöneticileri hakkında “yargıya hakaret” iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

VALİNİN AÇIKLAMASI..
Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, konuyla ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hastaneye ait hurda malzemelerin usule uygun olmayan yöntemlerle elden çıkarılması olayıyla ilgili süreç adli merciler nezdinde devam ediyor. 1 başhekim, 1 teknisyen, 1 iş yeri sahibi tutuklandı" dedi.

Valilik olarak idari soruşturma başlattıklarını ve dün itibarıyla biri başhekim ve biri memur olan şahıslarla ilgili açığa alma işleminin yapıldığını aktaran Daşöz, konuyla ilgili olarak idari ve adli mercilerce tahkikatın sürdüğünü bildirdi.

Olayın gerçekleştiği geceden itibaren emniyet tarafından bilgilendirildiğini kaydeden Daşöz, görevlilerin adliyeye çıkarıldığı sırada kendisinin Malatya Adliyesi'nde yeni atananlara hayırlı olsun ziyareti nedeniyle bulunduğunu söyledi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin, Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'nde yaptıkları soruşturma sonucunda hastanede görevli teknisyen Kemal H. ile hastanede iş yapan müteahhit Mehmet S. ile hastane başhekimi Nail D. dün akşam adliyeye çıkarılıp hastanedeki hurda malzemelerin usulüne uygun satılmadığı iddiasıyla tutuklanmıştı. İddiaya konu malzeme tutarının 2 bin 600 YTL (İki milyar altıyüzmilyon lira) olduğu öğrenilmişti.

“BENİM HABERİM YOK..”
Bu arada, polisin yürüttüğü operasyonla ilgili olarak Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren Malatya’daki bazı basın kuruluşlarına elektronik postayla “Beydağı Devlet Hastanesi’nde hırsızlık” başlığıyla gönderilen bir metinde, olayla ilgili bazı iddialar ve başhekime yönelik suçlamalar yeraldı. dr_hasantuncer@hotmail.com e-posta adresinden metnin gönderildiği dikkat çekerken, Malatya Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Tuncer, kendisinin böyle bir elektronik posta adresinin bulunmadığını, söz konusu metnin de kendisi tarafından gönderilmediğini, gönderenlerin saptanması için gerekli girişimlerde bulunduğunu söyledi. Bu arada, söz konusu elektronik postayı basın kuruluşlarına gönderenlerin “iki doktor” olduğu yolundaki iddiaların da araştırıldığı öğrenildi.

GAZETEYE SORUŞTURMA..
Öte yandan, AKP döneminde atanıp tekrar görevden alınan ve yerine Bingöl Devlet Hastanesi başhekimi Dr. İlhan Geçit’in atanması üzerine, mahkemeye başvurup 2 kez göreve dönen, ikinci kez döndüğü görevi sürdürürken tutuklanan Dr. Nail D.’yle ilgili olayı “Vekil Başhekim tutuklattı” başlığıyla manşetten yayınlayan yerel Yenigün Gazetesi hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “yargıya hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlattığı bildirildi.

Gazetenin sahibi Bülent Kutlutürk ile sorumlu yazıişleri müdürü Fadime Akıncı’nın, sabah saatlerinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na davet edilerek ifadelerinin alındığı belirtildi. Kutlutürk, daha sonra yaptığı açıklamada “Haberde çok açık bir ifadeyle milletvekilinin ihbarı sonucu başhekimin tutuklandığı belirtildiği halde, ‘yargıya hakaret’ edildiği iddiasıyla soruşturma açılması anlaşılmaz bir durumdur.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız