SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doktorun ''Mecburi Hizmet'' Kur'ası

A- A+ PAYLAŞ

Halk arasında "mecburi hizmet" olarak bilinen Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında ilk kez atanan doktorların görev yerleri bugün kura çekimi sonucu belirlendi. Böylece 865 uzman ve 769 pratisyen hekimin görev yerleri belli oldu.

Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü Salonu'na gerçekleştirilen kura çekimi sonunda, 52 ile toplam 769 pratisyen, 74 ile de çeşitli branşlarda toplam 769 uzman tabip atandı. Kuraları bugün çekilen pratisyen hekimlerin büyük bölümü, Adıyaman, Ağrı, Diyarbakır, Mardin ve Van gibi illerde görev yapacak.

Kura çekimiyle birlikte Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van gibi yıllardır doktor sıkıntısı çeken çok sayıda ile atama yapıldı.

Söz konusu 19 ile toplam 50 iç hastalıkları, 44 çocuk sağlığı ve hastalıklarıyla çocuk cerrahisi, 35 genel cerrah, 25 göz, 21 göğüs hastalıkları, 24 kadın sağlığı ve hastalıkları, 20 kulak burun boğaz, 17 kardiyoloji, 13 beyin ve sinir ile 7 kalp ve damar hastalıkları uzmanı atandı. Atama sonuçları Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün "personel.saglik.gov.tr" adresindeki internet sitesinde yayınlanacak.

Görev yerleri bugün belli olan doktorların atama sonuçları en geç 14 Nisan Cuma akşamına kadar APS'ye verilecek. Sonuçlar, 17 Nisan Pazartesi günü İl Sağlık Müdürlükleri'nin eline ulaşacak. Böylece ataması yapılan doktorlar hemen görevlerine başlayabilecek.

Öte yandan doktorların devlet hizmeti yükümlülüğüne ilişkin yasayla ilgili yaşanan yargı süreci nedeniyle ataması yapılamayan ve bu nedenle Yeşil Kart almak için müracaat eden kalp ve damar cerrahı Birkan Akbulut, Kütahya Devlet Hastanesi'ne atandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız