SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dokunulma' Görüşmesine 348 Kabul

0
Güncellendi - 2016-05-18 00:20:50
'Dokunulma' Görüşmesine 348 Kabul
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Genel Kurulu’nda, Anayasa'da Dokunulmazlıkların Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi maddelerine geçilmesi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Kanun teklifinin maddelerine geçilmesi gizli oylaması yapıldı. Oylamaya katılan 536 milletvekilinden 348 milletvekili kabul oyu verirken, 155 milletvekili ret oyu kullandı. Ayrıca 8 milletvekili çekimser oy kullanırken, 25 milletvekili de boş oy kullandı.

1.MADDEYE 350 KABUL

TBMM Genel Kurulu'nda Dokunulmazlıkların Kaldırılmasına İlişkin Kanun Teklifi’nin birinci maddesi görüşüldü. Madde gizli oylamaya sunuldu. Gizli oylama sonucunda; 531 milletvekili oy kullandı. Bu oylama sonucunda 350 kabul, 148 ret, 5 çekimser ve 27 boş oy kullanıldı. Bir tane de geçersiz oy kullanıldı.

Birinci madde yürürlüğe girdiği tarihten itibaren idari mercilerden, başsavcılıklardan ve mahkemelerden Adalet Bakanlığına intikal ettirilerek, dokunulmazlığın kaldırılması talep edilen dosyalardan başlamak üzere, Adalet Bakanlığı, Başbakanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Katma Komisyon'da bulunan tüm dokunulmazlık dosyaları ile İçtüzük'te öngörülen usul uygulanmaksızın ve herhangi bir ayırım yapılmaksızın bütün milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeriyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız