SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dokunulmazlığı Unuttular!..

A- A+ PAYLAŞ

2004'de seçildikten sonra getirilen Mahalli İdareler Yasası ile yetkileri artırılan İl Genel Meclisi üyeleri "sosyal hak, protokolda yer, makam arabası" istiyorlar!.. 44 üyesinden 5'i Yüksek Okul, 10'u lise, 29'u da ilkokul ve ortaokul mezunu olan Malatya İl Genel Meclisi'nin bu üyeleri "protokolda hak ettikleri(!) yerin belli olmamasından" şikayetçiymiş!..

...

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında üyeler bu kez kendileri ile ilgili karar için el kaldırdılar. Toplam sayıları 44 olan İl genel meclisi üyeleri, protokolde yerlerinin olmasını ve sosyal haklarının arttırılmasını istediler.

NE İSTİYORLAR?
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Salonu'nda toplanan İl Genel Meclisi, 2008 yılı mali yatırım programını görüşmeyi sürdürdü. Toplantıya önerge veren meclis üyeleri, il genel meclisi üyelerinin resmi protokolde yerlerinin belirlenmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) yazı gönderilmesini kararlaştırdı. Bütün meclis üyelerinin imzasına taşıyan talepte, "İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerinin il ve ilçelerde devlet ve vilayet protokolunde hak ettikleri yer hala belli değil. Bu durum uygulamalarda farklılıklara neden oluyor. Zaman zaman olumsuzluk ve anlaşmazlıklara sebep oluyor. Bu nedenle il genel meclisi başkanı ve üyelerinin protokolde yerlerinin belirlenmesi için protokol yönetmeliğinde gerekli değişiklik ve düzenlemenin yapılmasını arz ederiz"denildi.

Meclis üyelerinin sosyal haklarının iyileştirilmesini de isteyen üyeler, "Seçilen belediye başkanları, 1.derecenin 1. kademesinden emekli edilip, ayrıca aylık emekli maaşlarına ek gösterge karşılığı olarak 500 YTL ücret ilave olarak veriliyor. İl genel meclisi üyeleri olarak emekli olanlara aynı hakların verilmesini, bu nedenle yürürlükte olan sosyal güvenlik yasalarından yararlandırılmalarını arz ederiz" dediler. Meclis üyeleri, protokol yeri ve sosyal haklarla ilgili aldıkları kararı yazılı talep olarak TBMM'ye gönderdi.

Önergelerle ilgili konuşan Yazıhan ilçesi meclis üyelerinden Yunus Kılıç, kentin meseleleriyle meşgul olup rehberlik yaparak birçok kararlar aldıklarını, hastası olan, evi yıkılan ve bahçesine su isteyenlerin kendilerini bulduğunu ve hizmetli gibi görev yaptıklarını, bu nedenle sosyal haklarının arttırılmasını istediklerini bildirdi. Kılıç, ayrıca her ilçe il genel meclisi üyelerine araç tahsis edilmesini de istedi.

Arapgir ilçesi üyesi Hüseyin Akşahin ise il genel meclisi üyelerinin kendi hak taleplerini olumlu karşıladığını ancak, daha fazla istihdam için daha fazla projeler üretip meclise getirmeleri gerektiğini söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, bu hakların verilmesi için 81 il genel meclisinden karar alınıp, TBMM'ye gönderileceğini bildirdi.

44'ÜNDEN 5'İ YÜKSEK OKUL MEZUNU..
2004 Mart ayında yapılan yerel seçimler öncesi, parti il yönetimlerinin toplanarak başvuruları üzerine listelerdeki yerlerini belirlediği ve partilerinin aldığı oy oranına göre seçilen Malatya İl Genel Meclisi'nin 44 üyesinden 33'ü AKP'li, 7'si CHP'li, 3'ü MHP'li, 1'i de Saadet Partili.

AKP'nin 33 üyesinden 4'ü Yüksek, 5'i lise, 12'si ortaokul, 12'si ilkokul,

CHP'nin 7 üyesinden 1'i Yüksek, 3'ü lise, 1'i ortaokul ve 2'si ilkokul,

MHP'nin 3 üyesinden 2'si lise, 1'i ortaokul,

Saadet Partisi'nin 1 üyesi ilkokul mezunu.

İşte İl Genel Meclisi üyelerinin adları, temsil ettikleri ilçe, partileri, tahsil durumları ve meslekleri:

- Abdurrahman Atay (Merkez-AKP- Meclis Başkanı- Lise mezunu- Mesleği ‘teknisyen’ olarak geçiyor. Malatya Belediye itfaiyesinde işçi kadrosuyla telefon santral görevlisi)
- Ömer Fatin Nalçacı (Merkez- AKP-Lise-Esnaf)
- Hasan Demez (Merkez-AKP- Yüksek- Eczacı)
- Kasım Yaman (Merkez-AKP- Ortaokul-Esnaf)
- A.İhsan Topal (Merkez-AKP- İlkokul- Çiftçi)
- Abdurrahman Kızıl (Merkez-AKP- Lise- Esnaf)
- Ramazan Bayram (Merkez-AKP- İlkokul- Çiftçi)
- Fuat Boyraz (Merkez-AKP- Ortaokul)
- Ahmet Yılmaz (Akçadağ-AKP-İlkokul- Serbest)
- Nuri Karadaş (Akçadağ-AKP- Ortaokul- Esnaf)
- Kamil İnbaşı (Arapgir-AKP- Ortaokul- Esnaf)
- Ahmet Eren (Arguvan-AKP- Yüksek- İktisatcı)
- Mehmet Kızılaslan (Battalgazi-AKP- İlkokul- Esnaf)
- Ramazan Han (Battalgazi-AKP- Ortaokul-Esnaf)
- Mehmet Başer (Battalgazi-AKP- Ortaokul-Çiftçi)
- İzzet Kalaycık (Darende-AKP- İlkokul- Esnaf)
- Nihat Arıkan (Darende-AKP-Ortaokul-Esnaf)
- A.Tacettin Ateş (Darende-AKP- Yüksek Okul- Emekli)
- Abdurrahman Doğan (Doğanşehir-AKP- Lise- Çiftçi)
- Cahit Sarı (Doğanşehir-AKP- Ortaokul-Esnaf)
- Mehmet Dulkadir (Doğanşehir-AKP- İlkokul- Esnaf)
- Mustafa Geçgel (Doğanyol-AKP- İlkokul- Elektrikçi)
- Mahmut Ünver (Hekimhan-AKP- Lise- Esnaf)
- Mehmet Sabri Cengiz (Kale-AKP- İlkokul- Çiftçi)
- Kazım Çiçek (Kale-AKP- İlkokul- Çiftçi)
- İbrahim Kılıç (Kuluncak-AKP- İlkokul- Çiftçi)
- Mehmet Aslan (Pütürge-AKP- Ortaokul- Çiftçi)
- Hüseyin Erol (Pütürge-AKP- İlkokul- Serbest)
- Mehmet İltir (Pütürge-AKP- İlkokul- Çiftçi)
- Yunus Kılınç (Yazıhan-AKP- Ortaokul- Esnaf)
- Osman Gültekin (Yazıhan-AKP- Ortaokul-Esnaf)
- Mehmet Şireci (Yeşilyurt-AKP- Ortaokul- Serbest)
- Mevlüt Vanlı (Yeşilyurt-AKP- Yüksek- Emekli Mühendis)
- Mustafa Mercan (Akçadağ-CHP- Ortaokul- Esnaf)
- Hüseyin Akşahin (Arapgir-CHP- Lise- Fotoğrafçı)
- Mustafa Mengüç (Arguvan-CHP- Lise-Serbest)
- Mehmet Sait Özoğlu (Hekimhan-CHP- Yüksek Okul- E.Öğretmen)
- Asım Saygılı (Hekimhan-CHP- İlkokul- Serbest)
- Hasan Göbenli (Kuluncak-CHP- İlkokul- E.İşçi)
- Hamit Kiraz (Yeşilyurt-CHP- Lise- Esnaf)
- Ruhi Polat (Merkez-MHP- Lise- İşçi)
- Hamit Bak (Darende-MHP- Lise-Esnaf)
- Vural Karaman (Doğanşehir-MHP- Ortaokul- Serbest)
- Fetahmet Öz (Doğanyol-SP- İlkokul- Serbest)

Lise mezunu olan il genel meclisi başkanı Abdurrahman Atay, törenlerde protokolda yeralıyor ve kendisine İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nce tahsis edilmiş KİA marka lüks bir jeepi makam aracı olarak kullanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız