SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dokunulmazlığımı Kaldırsınlar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:39:28
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Etiler Polis Okulu hakkındaki yolsuzluk iddialarını haberleştiren gazetecilerden Yurt Gazetesi muhabiri Ahmet Meriç Şenyüz ve Mehmet Demirkaya’ya 5’er ay hapis cezası verilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaparak “Önce yolsuzluğu ört bas ediyorlar sonra da haber yapan gazeteciyi susturuyorlar. AKP’nin eline düşmüş yargının bu kararını kınıyorum.” dedi. Ağbaba’nın açıklaması şu şekilde:

AĞBABA: DOKUNULMAZLIĞIMI KALDIRSINLAR, BANA DA HAPİS CEZASI VERSİNLER.

“Etiler Polis Okulu arazisinin nasıl peşkeş çekildiğini, yargı kararlarının nasıl görmezden gelindiğini arazi önünde düzenlediğimiz bir basın açıklaması ile CHP olarak biz de söyledik. Liman yapacağız deyip el koydukları araziyi ‘rantsal dönüşüm’ kapsamında Bilal Erdoğan ve Usame Kutub’un da gizli ortak olduğu iddia edilen şirketin AVM ve rezidans yapma planlarına nasıl kurban edildiğini kamuoyu ile paylaştık. Madem Gazetecilere böyle bir ceza vermişler, o karara imza atan yargı mensuplarına çağrımdır: Dokunulmazlığımın kaldırılması için girişimde bulunsunlar. Sonra aynı iddialar ile beni de yargılayıp aynı cezayı versinler.”

AĞBABA: AKP’NİN ELİNDEN “NE ÇEKTİN BE GAZETECİ !”

“Özgür basının üzerine kabus gibi çöken AKP’nin satın aldığı gazete ve kanallar ile değiştirdiği medyadaki sahiplik yapısı zaten haber alma özgürlüğümüzü kısıtlıyor. Bununla birlikte özgür basına yönelik AKP’nin baskıları dur durak bilmiyor. Uyguladıkları baskı ve sansür yetmiyor, gazetecilerin kalemlerini kırıyorlar, o da yetmiyor dava açıp, cezaevine gönderiyorlar. Bugün herkes biliyor artık, basın özgürlüğünü yok eden AKP’den çektiği kadar hiçbir şeyden çekmedi gazeteciler.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız