SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolandırıcı 100 Bin Lira Çarptı

A- A+ PAYLAŞ

Kendilerini telefon ile arayıp, işyerlerine ait bilgisayarlar aracılığıyla suç işlendiğini söyleyen kişinin hesabına 100 Bin TL gönderen A.B. ve F.B., dolandırıldıklarını anlayınca polise başvurdu. 
 
Telefonla dolandırıcılık olayı şöyle gerçekleşti; A.A. isimli kişi, F.B. isimli kişiyi arayarak, işyerinde bulunan internetten bazı insanların suç işlediklerini söyleyip, bu olayın açığa çıkartılması için yardım etmesi gerektiğini belirtti ve F.B.'yi ikna etti. A.A. daha sonra aynı konuyla ilgili olarak, A.B. ile de görüşerek, para göndermesi için bilgiler verdi. Müştekiler, A.A.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda bu kişiye toplam 100 Bin TL EFT yaptı. Parayı gönderdikten sonra dolandırıldıklarını anlayan A.B ile F.B. polise başvurarak şikayetçi oldu. Polis bu kişileri dolandıran A.A.'yı arıyor. 
 
"SİZE HEDİYE ÇIKTI"
 

Polise başvuran T.U., babasına ait cep telefonuna  "Tebrikler Değerli Müşterimiz Dijital Fotoğraf Makinası Mp5 Kazandınız, Hemen 0 212 *** ** ** İ Arayın"  şeklinde bir mesaj geldiğini belirterek, kendisinin bu numarayı aradığını belirtti. Telefona bir bayanın cevap verdiğini belirten T.U. , bu kişinin kendisine hediye kazandığını ve bu hediyeleri alması için kredi kartı olması gerektiğini söylediğini ifade etti. Kredi kartı numarasını bu kişiye veren T.U. , tekrar araması için verdikleri telefon numarasını aradığında, bu numaranın bir kitapçıya ait olduğunu öğrendi. Dolandırıldığını anlayan T.U. yaptığı araştırmada, kredi kartından 420 TL ve 80 TL olmak üzere toplamda 500 TL çekildiğini  öğrendi. Kendisini dolandıran kişilerden şikayetçi olan T.U. durumu polise bildirdi. Polis dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı. 
 
"KUŞ PİSLEMİŞ"
 
Koyunoğlu Mahallesi'nde camiye giden 79 yaşındaki O.M. 'nin yanına yaklaşan kimliği belirsiz kişi, O.M.'nin şapkasına kuş pislediğini söyleyerek,  bu kişiyi abdest alınan bölüme götürdü. Kimliği belirsiz kişinin üstünü temizlemesine yardım ettiğini belirten O.M. , bu kişinin yanından ayrıldıktan sonra yeleğinin cebinde bulunan 320 TL'nin yerinde olmadığını farketti. Evine gittiğinde ise nüfus cüzdanı ile bankamatik kartınında çalındığını anlayan O.M. polise başvurarak şikayetçi oldu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız