SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolandırıcılar Çarptı!

A- A+ PAYLAŞ

Yaşlı şahıs, dolandırıcı kurbanı olurken, bir esnaf da sahte para kullanan kadın tarafından dolandırıldı. İlçede de “tırnakçılık” yoluyla kontör çaldıkları öne sürülen 3 şahıs yakalandı.

75 yaşındaki İ.S. polise başvurarak, Paşaköşkü Mahallesi’nde yaya olarak yürürken yanına yaklaşan birinin “Cüzdan buldum” dediğini, cüzdandaki beyaz mentil içerisinden 1 burma bilezik çıkardığını, “Bunun yanında kartı var, 22 ayarmış” dediğini, kendisine “Bunu paylaşalım. Üzerinde para varsa sen para ver, ben sana bileziği vereyim” dediğini, kabul etmemesine rağmen şahsın zorla cebinden 400 lirasını alıp bileziği verdiğini, daha sonra bileziğin sahte olduğunu öğrendiğini anlattı ve şikayetçi oldu. Polis dolandırıcıyı belirlemeye çalışıyor.

İzzetiye Mahallesi’nde işyeri bulunan 38 yaşındaki A.B. de, işyerinde iken 35 yaşlarında bir kadının geldiğini, 30 lira değerinde giyim eşyası alıp 3 adet 10 liralık banknot verdiğini, kadın çıktıktan sonra parayı kontrol ettiğinde sahte olduğunu anladığını polise ileterek, kadının yakalanmasını istedi.

Turgut Temelli Caddesi’nde de, 27 yaşındaki D.E. adlı kadın, işyerine gelen iki şahsın sigara almak bahanesiyle 100 lirasını dolandırdığını polise bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

Darende ilçesi İlhan Darendelioğlu Caddesi’nde işyeri bulunan 17 yaşındaki S.İ., gelen 3 şahsın ayrı ayrı kontur istediklerini, daha sonra yaptığı kontrolda 250 kontorlük bir kartın eksik olduğunu polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis, 38 yaşındaki S.B., 27 yaşındaki A.A. ve 31 yaşındaki M.T. adlı zanlıları “tırnakçılık” yoluyla hırsızlık suçlamasıyla gözaltına aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız