SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolandırıcılar Çırak Çarptı!..

A- A+ PAYLAŞ

İki bankaya patronları tarafından para yatırmaya gönderilen 15 yaşlarındaki iki çırak gittikleri bankalarda dolandırıcılar tarafından çarpıldılar. İki yaşlı şahıs da biri kadın iki yaşlı yankesicinin hedefi oldu.

AYNI SENARYOYLA..
Polisten verilen bilgiye göre; 28 yaşındaki F.E., işyerinde çalışan 15 yaşındaki M.D.’yi 1.600 YTL parayı yatırması için Garanti Bankası’na gönderdi. Sıra beklemekte olan M.D.’yi yanına çağıran, patronunun telefonunu isteyen, daha sonra tekrar çağırıp “Sizin işyerinin bir çeki var. Parayı ben yatırırım, sen çeki çabuk al gel” diyerek parayı alıp, Kernek Parkı civarına gönderen 35-40 yaşlarında, bıyıklı, kızıl saçlı dolandırıcı çırak bankadan ayrıldıktan sonra kayıplara karıştı. Geri döndüğünde şahsı göremeyen çırak ve patronu şikayetçi oldu.

İkinci olay da Bank Asya’da meydana geldi. 15 yaşındaki M.H.Y., patronunun kendisine bankaya yatırması için verdiği 1.050 YTL parayı yatırmak için sırada beklerken, yanına gelen 25-28 yaşlarında, 1.70 boylarında bir şahsın, dışarıda bekleyen ve telefonla görüşmekte olan 35 yaşlarındaki birini gösterip “Seni çağırıyor” dediğini, şahsın yanına gittiğinde “Senin patronun ile görüştüm. Yatırman gereken parayı bana ver. Sana bir ev tarif edeceği. O eve git 680 YTL para alacaksın. Git al gel.” diye konuştuğunu, kendisinin tarif edilen yere gittiğini ve orada kendisine para veren olmadığını, bankaya geri döndüğünde iki şahsı bulamadığını polise anlattı. Polis iki dolandırıcıyı belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

YANKESİCİLİK..
Öte yandan, polise başvuran 66 yaşındaki M.U., Sağlık Caddesi ile Mehmet Buyruk Caddesi’nin kesiştiği yerde 11.15 sıralarında seyyar satıcılık yaparken yanına gelen yaşlı bir bayanın kunuşup yanına sokulduğunu, sonra gittiğini, kadın gittikten sonra bir müşterisine para üstü vermek için cebini kontrol ettiğinde içerisinde 30 YTL olan cüzdan ile ayrı yere koyduğu 200 YTL’nin yerinde olmadığını fark ettiğini bildirdi. M.U., poliste kendisine gösterilen sabıkalılar albümünden yankesici kadını 76 yaşındaki A.Ç. olarak teşhis etti. Kadın aranıyor.

İkinci yankesicilik olayı da Yeşiltepe Fatih Mahallesi 2. Sokakta oldu. Polise başvuran 72 yaşındaki M.A. adlı şahıs, 12.00 sıralarında berbere giderken, yanına yaklaşan plakasını alamadığı beyaz Şahin veya Doğan otodan inen 55-60 yaşlarında bir şahsın canlı hayvan pazarını sorduğunu, kendisinin eli ile tarif ettiğini, bu sırada şahsın elini omzuna ve karın boşluğuna koyarak teşekkür edip uzaklaştığını, bir süre sonra içerisinde 275 YTL para ile çeşitli özel evraklarının bulunduğu cüzdanının çalınmış olduğunu fark ettiğini bildirdi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız