SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolandırıcılar İşbaşında!

A- A+ PAYLAŞ

“Ev satan- polis” numarasıyla kandırdıkları şahsın parasını çarptılar. Bu arada, aynı yolla iki vatandaşı dolandıran “transit” dolandırıcıların da arandığı bildirildi.

YANINA GELDİ VE..
İnönü Caddesi Valilik karşısı merkez otobüs durağı civarında dolandırıcıların kurbanı olan 53 yaşındaki A.M. adlı vatandaş, iki dolandırıcı tarafından nasıl dolandırıldığını polise anlattı. Olay, polis raporunda şu bilgilerle yeraldı:

“04/11/2008 günü meydana gelen olayla ilgili olarak müşteki ifadesinde, kendisinin Murat Döviz isimli iş yerinin önüne gittiğini, burada tanımadığı bir şahsın yanına gelerek satılık ev olduğunu görmek ister misin dediğini, beraber bahse konu eve gittiklerini, yanlarına bir erkek şahsın gelerek kendisini polis olarak tanıttığını, üzerindeki tüm eşyayı çıkarmasını istediğini, kendiside üzerinde bulunan nüfus cüzdanı, 1.000 Euro para ile 3.900,00 YTL parayı çıkardığını, kendisini polis olarak tanıtan şahsın bu paraları ve nüfus cüzdanını aldığını, Hasan Varol İlköğretim önüne geldiklerini, kendisini polis olarak tanıtan şahsın kendisinden almış olduğu nüfus cüzdanını vererek fotokopi çektirmesi gerektiğini, ifade için polis merkezine gideceklerini söylediğini, kendisinin fotokopi için gittiğini, geri geldiğinde her iki şahsın yerinde olmadığını, olayla ilgili olarak kendisini dolandıran şahıslardan şikayetçi olduğunu beyan etmiş, olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir.”

BUNLAR DA TRANSİT DOLANDIRICI..
Bu arada, Fırat Mahallesi 7. Sokak üzerinde 64 yaşındaki N.A. adlı vatandaş, Malatya’dan geçerken “iş yaptıkları” anlaşılan dolandırıcıların ilk kurbanı oldular. Saat 14.00 sıralarında sokakta yürümekte olan N.A., plakasını alamadığı bir araçla yanına gelen iki şahıstan birinin, kendisine yolda kaza atlattıklarını, bu nedenle hayrına para dağıttığını söyledikten sonra, değerinin 500 YTL olduğunu belirttikleri ve hangi ülkeye ait olduğu anlaşılamayan parayı 150 YTL karşılığında verip, 350 YTL’sini de hayır için dağıtmasını söyleyip ayrıldılar. Paranın değersiz olduğunu daha sonra anlayan N.A. polise başvurdu.

Polis bu olayla ilgili araştırmayı sürdürürken, aynı gün saat 15.30 sıralarında bu kez Darende’nin Hükümet Konağı önünde aynı senaryolu dolandırıcıların kurbanı 64 yaşındaki M.A. oldu. Dolandırıldığını anladıktan sonra polise başvuran M.A., yanına gelen iki şahsın yolda kaza atlattıklarını, bu nedenle yoksul birine yardım etmek istediklerini söylediklerini, bunlardan birinin cebinden ‘Qunıentos’ yazılı yabancı para çıkartarak değerinin 500 YTL olduğunu, bu paranın karşılığında kendilerine 400 YTL vermesini, kalan 100 YTL’yi de yoksul bir şahsa vermesi ricasında bulunduklarını, kendisinin de şahıslara 400 YTL verdiğini, şahısların Ankara plakalı bir otoyla yanından ayrıldıklarını polise anlattı. M.A., parayı bozdurmak için bankaya gittiğinde paranın değerinin çok düşük olduğunu öğrendiğini polise anlatırken, dolandırıcıların kullandığı aracın plakasının da tescil kaydının olmadığı anlaşıldı.

Polis, aynı şahıslar tarafından gerçekleştirilen iki olayla ilgili araştırmaya başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız