SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolandırıcılar Kandıramadı!

A- A+ PAYLAŞ

İl merkezinde ve ilçede, iki vatandaşı arayarak “kontör dolandırmak” üzere uydurdukları hikayelerle kandırmak isteyen dolandırıcılar, biri kendi fark eden diğeri de başkası tarafından uyandırılan vatandaşların kontör göndermemeleri sonucu amaçlarına ulaşamadılar.

Özalper Mahallesi’nde oturan 33 yaşındaki H.K., polise başvurarak, gece 0542 ile başlayan telefonuna, 0543 ile başlayan telefondan, bir GSM şirketinden aradıklarını belirten ve çekiliş kampanyasından ödül kazandığını belirten mesaj geldiğini, kendisinin belirtilen telefonu aradığında kimlik bilgilerinin istendiğini, ayrıca 135 bin lira paranın hesaba yatacağını, ancak bunun için kontör alarak şifrelerini kendilerine iletmesinin söylendiğini, bu nedenle dolandırılmak istendiğini anlayıp kontör göndermediğini anlattı.

Doğanşehir ilçesinde oturan 69 yaşındaki İ.A. da polise başvurarak, 0532 ile başlayan telefonunun 0534’le başlayan telefondan arandığını, emniyet mensubu olduğunu söyleyen birinin, emekli bir askere mesaj çektiğini söylediğini, bu konu hakkında görüşmeler yapmak üzere 4 adet 250’lik kontör göndermesi gerektiğini söylediğini, bir markete kontör almaya gittiğinde, market sahibinin uyarması üzerine kontör göndermediğini bildirdi ve şikayetçi oldu.

Polis her iki dolandırıcılık girişimiyle ilgili araştırmaya başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız