SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolandırıcılara Dikkat!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:26:45
Dolandırıcılara Dikkat!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, suç tespit-araştırma-soruşturma işlemleri için vatandaştan asla para alınmadığını bildirerek vatandaşları telefonla dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

Malatya’da son günlerde artan telefonla dolandırıcılık olayı üzerine, Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Zaman zaman halkımızı mağdur eden telefonla gerçekleştirilen dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcıların yeni senaryosu şu şekilde oynanıyor: Dolandırıcı, bilmediğiniz bir numaradan sizi arayarak kendisini polis olarak tanıtıyor. Sizin telefon numaranızdan bir başka kimseye tehdit mesajları gönderildiğini veya terör örgütü mensupları ile görüşüldüğünü, sizin bu konuda bir suçunuzun olmadığının polis tarafından bilindiğini ancak bu iddialardan kurtulmanız için yapılacak araştırmalarda kullanılmak üzere para ödemesi yapmanız gerektiğini söylüyor. Bu nedenle size verdiği hesap numarasına para yatırmanızı istiyor. Dolandırıcılar, sizin şüphelenmeniz ihtimaline karşı da tedbir alıyorlar. Şöyle ki; görüşme sonlandıktan sonra siz şüphelenip numaranın doğruluğunu kontrol etmek için aynı numarayı geri arayacak olursanız, karşınızda 155 Polis İmdat Hattı’ndan görevlileri buluyorsunuz. Çünkü dolandırıcı, telefon numarasını 155 Polis Hattı’na yönlendirmiş oluyor ve bu sayede sizin aramanızın doğrudan Polis İmdat Hattı’na düşmesini sağlıyor. Ve siz de sizi arayan sahtekarın gerçekten polis olduğuna ikna olarak istediği parayı size verdiği hesap numarasına yatırıyorsunuz” ifadeleri kullanıldı.

“Lütfen bu gibi aramalara itibar etmeyiniz, aldanmayınız. Sizi bu şekilde arayan telefon numaralarını geri aramayınız, onlara para göndermeyiniz, isteklerini yerine getirmeyiniz” denilen açıklamanın son bölümünde ise, “Unutmayınız; polis, jandarma, savcı, hakim vb. hiçbir devlet görevlisi, sizden hiçbir şekilde telefonla para istemez. Suç tespit-araştırma-soruşturma işlemleri için vatandaştan asla para alınmamaktadır” denildi.

 

Foto: İHA Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız